Haberler

Hatsu, Yeşilova'nın Çilesine Son Verdi

Güncelleme:

HATSU, vatandaşlara sağlıklı ve yaşabilir bir çevre sağlamak amacıyla kapsamlı şekilde hazırladığı projelerden bir yenisini daha hayata geçirdi.

Kanalizasyon eksiklerini gidermek için mücadele verildiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, tüm fiziki ve teknik şartları göz önünde bulundurarak Reyhanlı ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi'nde 5 ara sokağın kanalizasyonunu ana hatta bağlamak için 200'lük Koruge borularla 750 metre hattın döşendiğini belirtti.

Mahallelerdeki atıksuların modern yöntemler ile toplanması ve çevreye zarar vermeyecek hale getirilmesi adına Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'ni inşa ettiklerini hatırlatan İdare, yapılan atıksu gideri sayesinde kötü kokuların ve çevre kirliliğinin öne geçileceğine vurgu yaparak, söz konusu çalışmada 1 ekskavatör, 1 kepçe, 1 kamyon ve 6 personelim görev yaptığını açıkladı.

İdare ayrıca, şebeke hatlarının güzergahları planlanırken, tüm cadde ve sokaklardaki evlerin gelebilecek atıksuların sistemine bağlanabilmesi prensibinin esas alındığını aktardı.

ATIKSULAR ARTIK ÇEVREYE AKMAYACAK

Vatandaşların sesi olarak yapılan hizmetler hakkında görüşlerini "HATSU Muhtarın Sesi" mikrofonlarına aktaran Yeşilova Mahalle Muhtarı Ahmet Benli, mahallenin yıllardır kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu altyapısı yönünden sıkıntı yaşadığını fakat şu anda eksiklerin giderildiğini ifade ederek, daha önce mahallede atıksuların çevreye aktığını ve bu sıkıntının önüne geçildiğini belirtti.

Mahallede altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve eksiklerin büyük oranda giderildiğini söyleyen Muhtar Benli, hizmetlerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç, Dr. Lütfü Savaş ve HATSU ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Benli Reyhanlı Yeşilova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title