Haberler

HATODER'den HAYAD'a Ziyaret

Güncelleme:

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği, Kırıkhan'da faaliyet gösteren Hatay Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

Kısa adı HATODER olan Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve beraberindeki heyetle Kırıkhan'da faaliyet göstermekte olan HAYAD (Hatay Yardımlaşma Derneğini) ziyaret etti.

HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve beraberinde ki heyeti HAYAD Başkanı Sait Karataş, yönetim kurulu üyeleri ve Suriyeli vatandaşlar karşıladı. Ziyareti sırasında HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu'na ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, derneğin çalışmaları ve ilçedeki Suriyeli vatandaşlar hakkında bilgiler aktararak şunları dile getirdi; HAYAD (Hatay Yardımlaşma Derneği'nin) kuruluş amacına hizmet eden diğer dernekler arasında Hasad, Kemep,Hafad,Hakut adlı dernekler bulunmaktadır.

Bu derneklerle ortak işbirliği neticesinde yapılan çalışmalarla işlerin tek elden yürütülmesi amacıyla Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) oluşturulduğu bunun neticesinde ilçede otuzbeşbin civarında ki Suriyeli vatandaşlara hizmet edilmesi yolunda ciddi çalışmalar yapıldığı, bunların en başında gıda, giyim barınma ve sağlık sorunlarının giderilmesi için ekip ruhuyla hareket edildiğini, türk misafirperverlik örneklerini sergilediklerini dile getirerek bu yaz ramazan ayında binbeşyüz Suriyeli vatandaşa ay boyunca iftar ve sahur olmak üzere sıcak yemek sunduklarını bayram öncesinde bayramlık kıyafetler dağıtıldığı, kış için bin ton kömür ve çeşitli yakacak malzemesi, bin adet soba tedarik etmek için el birliğiyle çalıştıklarını dile getirdi.

HAYAD Başkanı Sait Karataş'ta Suriyeli vatandaşlar arasında talasemili ve orak hücre anemili çocuk ve gençlerin olduğunu bu tür hastalara ve diğer hastalarımıza ilaç bulmada ciddi sıkıntılar çekmekteyiz. Kendi imkanlarımızla kurmuş olduğumuz sahra hastanesinde, Suriye vatandaşlarından hasta bakıcılar, sağlık memurları, eczacı, tıp doktorları, diş hekimleri yer almaktadır. Bu hastalardan günlük yaklaşık ikiyüzelli hastaya poliklinik hizmeti verildiği, bebek emzirme programlarının verildiği, eğitim yaşında olan dörtbine yakın kişiyede destek olduklarını dile getirdi.

Özellikle talasemi ve orak hücre anemili hastalarının tedarik edilemeyen ilaçlarında şahsınız başta olmak üzere; Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği yönetim kurulu bu hastalara ilaç temin edip, dertelerine derman olmanız bizleri mutlu etmiştir. Sizlerede çalışmalarınızda başarılar diliyor, bundan sonrada bizlere olan desteklerinizi bekleriz, dedi.

Kısa adı HATODER olan Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; özellikle sivil toplum kuruluşlarının insanlık yararına ihtiyaç, yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliği olarak kurulmaları çok önemlidir.

Yukarıda da anlattığım gibi HATODER ailesi de bir ihtiyaç kapsamında hasta, hasta aileleri ve bu işe gönül vermiş kişilerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. HATODER olarak ilimizde talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda yaklaşık kırkiki aydır ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu alanda toplumumuzun kanayan yarasına derman olma yolunda çok önemli mesafeler kat edildi, bunları yaparken başta Hatay Valimiz Sayın M.Celalettin Lekesiz ve eşleri Sayın Zehra Lekesiz hanımefendinin büyük desteklerini almakla birlikte tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının üst düzey yönetici ve çalışanlarıda ilimizde talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları ile ilgili çalışmaları geçmiş yıllara göre çok daha çok benimsemiş durumdalar. Talasemi ve orak hücre anemi hastaları doğuştan, yaşamları boyunca çok ciddi sıkıntılar çekmektedirler, her hasta doğduğu andan itibaren hastanelerle tanışıp ölene kadar artık o hastanenin bir parçası olarak yaşamlarını sürdürmeleri, hasta ve aillerinde maddi ve manevi ciddi sorunları beraberinde getirmekle birlikte, biz HATODER'e önemli görevler yüklemektedir.

Talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarını halka tanıtmak, anlatmak bizlerin olduğu kadar bu hastalığı öğrenen kişilerinde temel görevleri olmalıdır ki hasta bebek doğumlarının önüne geçmede elimizi güçlendirsin, çünkü bu hastalıkların kişi başı maliyeti yılda ülkemize 12.000-90.000 TL. arasıdır.

HATODER olarak bizlerde sizlerin aracılığı ile Suriyeden gelen her yaştan talasemi ve orak hücre anemisi hastalarımıza yardım etmek için onların kullandığı yaşamlarını sürdürmede ciddi önem taşıyan ilaçları derneğimiz olarak temin edip, bu kardeşlerimizin tedavilerinin yarım kalmasına kayıtsız kalamazdık, sizlerinde aracılığıyla amacımıza hizmet etmiş olmaktayız. HATODER olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada bölgemizde, ülkemizde ve komşu ülke Suriye'den gelen hastalarada sahip çıkmak bu kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak gibi yeni bir görevide üstlenmiş bulunmaktayız.

Bu hastaların tedavilerinde kullanılan ilaçlar için ülkemizde bu alanda hizmet vermekte olan Talasemi Federasyonu ve diğer derneklerle irtibat kurarak kullanım fazlası olan veya diğer demir bağlayıcı ilaç gruplarına geçiş yapılan hastalarda, ellerinde kalan ilaçları tedarik ederek burada ki hastaların hizmetine sunmak için çalışmalarımızı en kısa sürede başlatacaklarını söyledi ve hastalar için hazırladıkları ilaç kolilerini yetkililere teslim ederek, bu hastaların her zaman yanlarında olacaklarını söyleyerek bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title