Haberler

Hatay Kılıçdaroğlu Hatay'da Konuştu Detaylar

Kılıçdaroğlu: Geleceğe umutla bakan bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz (ek) KILIÇDAROĞLU HATAY'DA KONUŞTU Ankara'dan Hatay'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu: Geleceğe umutla bakan bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz (ek)

KILIÇDAROĞLU HATAY'DA KONUŞTU

Ankara'dan Hatay'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Yaklaşık 25 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yaşanacak bir Türkiye'nin ilk temellerini atacaklarını, Türkiye'ye huzuru ve barışı getireceklerini söyledi. Hatay'ın uygarlığın, kardeşliğin, inançların, birlikte yaşamanın başkenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sandığa giderken oy vermeden önce vatandaşların iyice düşünmesi gerektiğini söyledi.

ŞERO'YA, TRAFOYA GİRMEMESİNİ TEMBİHLEDİM

Alanda toplananlara 7 Haziran'da sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sandıklara sahip çıkacağız, hiç endişe etmeyin, her türlü önlemi aldık. O kadar önlem aldık ki genel merkezdeki Şero'yu bile tembihledim, 'Aman sakın trafoya girme, bütün kedilere haber gönder hiçbir kedi trafoya girmesin' dedim. Önlem iyi değil mi? Sandıklara sahip çıkacağız ama önce oyumuzu kullanacağız. Bir bayram havasında, gülerek, omuz omuza sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. 8 Haziran, Allah'ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız. CHP iktidara gelince ne yapacak? Refahı tabana yayacağız, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. CHP iktidarında, ilk 4 yılda hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek. CHP iktidarında hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek, tam aksine en az 2 katına çıkacak. 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde yoksulluk olmayacak."

SURİYE'YE SİLAH GÖNDERİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM

İktidara geldiklerinde Ortadoğu politikasını sil baştan yeniden düzenleyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bunların yaptığı gibi hiçbir radikal grup Türkiye toprakları üzerinden Suriye'ye gitmeyecektir ve izin vermeyeceğiz. Türkiye topraklarından Ortadoğu'ya, Suriye'ye silah gönderilmesine, mühimmat gönderilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'de uluslararası Suriye konferansı toplayacağız, Ortadoğu'ya barışı, kardeşliği getirmek için. Ortadoğu'da Müslüman kanının akmasını istemiyoruz. Orada kadınların, çocukların öldürülmelerini istemiyoruz, yüreğimiz yanıyor. Eline alıyor silahı, gencecik çocukları, kadınları katlediyorlar. Bu radikal grupların hiçbirisine Türkiye'de izin vermeyeceğiz. Barıştan, kardeşlikten, huzurdan yanayız. Birilerinin fantezileri gerçekleşsin diye Ortadoğu'ya silah göndermek, Suudi Arabistan, Katar üzerinden Esenboğa'ya, buradan da Suriye'ye silah gönderilmesine CHP iktidarında asla izin vermeyeceğiz."

SİLAHI VERİP 'GİT MASUM İNSANLARI ÖLDÜR' DİYORLAR

Ortadoğu'da barışın olmasının hem Türkiye'nin hem de Ortadoğu'nun çıkarına olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, isim vermeden gazeteci Can Dündar'a da Hatay'dan selam gönderdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Şöyle bir bakın Ortadoğu'ya. Suriye kaynıyor, Irak kaynıyor, insanlar öldürülüyor. Ankara'daki beyler ne yapıyor? O beylerin eline yani kendi yandaşlarına, yani IŞİD'in eline veriyorlar silahı, 'Git masum insanları öldür' diyorlar. Şimdi bu gerçeği ortaya çıkardı diye bir gazeteciye müebbet hapis istiyorlar. Bu geçeği ortaya çıkaran, gazetecilik görevi yapan o gazeteciye Hatay'dan, Uğur Mumcu Meydanı'ndan selamlarımızı gönderiyoruz 'Görevini yaptın' diye."

YENİ EVLİ ÇİFTE ALTIN TAKTI

Daha önceki mitinglerindeki vaatlerini Hatay'da da yenileyen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından güvercin uçurup milletvekili adaylarıyla alandakileri selamladı. Kılıçdaroğlu, mitinge katılan geline ve damada da altın takarak tebrik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title