Haberler

Hatay Katliamlarının Katili PKK'lılara 26 Müebbet, 1500 Yıl Hapis (2) - Yeniden

Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol İlçeleri'nde düzenledikleri saldırılarla 10 asker ve 4 polisi şehit ettikleri, bölgede çok sayıda yol kesme eylemini yaptıkları iddiasıyla yargılanan ve 'PKK'nın Amanos Cellatları' olarak tanımlanan 9 PKK'lıdan 3'ü toplam 26 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol İlçeleri'nde düzenledikleri saldırılarla 10 asker ve 4 polisi şehit ettikleri, bölgede çok sayıda yol kesme eylemini yaptıkları iddiasıyla yargılanan ve 'PKK'nın Amanos Cellatları' olarak tanımlanan 9 PKK'lıdan 3'ü toplam 26 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 4'ü tutuklu olan 9 sanık ayrıca toplam 1500 yıla da mahkum oldu.

İskenderun İlçesi'ndeki Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na 30 Mayıs 2010'da yapılan roketli saldırıyla 8 askerin, 2009'da Dörtyol İlçesi'nde 2 askerin ve 2010'da yine Dörtyol'da 4 polisin şehit edilmesi ile çok sayıda yol kesme eylemini gerçekleştirdikleri iddia edilen PKK'nın sözde Amanos sorumlusu 'Fırat Siverek' kod adlı Kenan Yıldızbakan ile birlikte 'Erdal Zaza' kod adlı Bayram Daimi, 'Özgür' kod adlı Barış Kızılçay, 'Sefkan Amed' kod adlı Cengiz Nergiz, Musa Ataman, kardeşi Mehmet Ataman ve Mehmet Şah Çetinkaya 12 Kasım 2011'de özel bir ekip tarafından Mersin'de, Hamdusena Sayan ve Mahmut Nergiz de ayrı bir operasyon da yakalandı.

Yaptıkları katliamlar nedeniyle PKK'nın Amanos cellatları olarak tanımlanan 9 PKK'lı terörist hakkında katliamların yanısıra 'PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, gasp, tehdit, sahtecilik' suçlarından iddianame hazırlandı.

Kenan Yıldızbakan'ın 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 200 yıl, Cengiz Nergiz'in 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 320 yıl, diğer sanıklar Barış Kızılçay, Bayram Daimi, Musa Ataman, kardeşi Mehmet Ataman, Mehmet Şah Çetinkaya, Hamdusena Sayan ve tutuksuz Mahmut Nergiz'in ise 23 yıl ile bir kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapislerinin istendiği davanın ilk duruşması 3 Nisan 2013'te Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle yetkili Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından dosya İskenderun'a gönderildi.

CEZA YAĞDI

Kenan Yıldızbakan, Cengiz Nergiz, Barış Kızılçay ile Bayram Daimi'nin tutuklu yargılandığı 9 sanık hakkında İskenderun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden karar çıktı. 150 sayfalık kısa kararda mahkeme heyeti kışlaya yapılan saldırıda roketi kullandığı iddia edilen Cengiz Nergiz'i 14 kez, saldırının sorumlusu Kenan Yıldızbakan'ı 10 kez, Bayram Daimi'yi 2 kez müebbet hapis ile yüzlerce yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıkların da ceza aldığı davada mahkeme heyeti 9 sanığa toplamda yaklaşık 1500 yıl hapis cezası verdi. Kısa kararı 150 sayfa olan davanın gerekçeli kararının 1000 sayfayı bulacağı belirtildi.

--------------KUTU------------

İsrail bağlantısı gündeme gelmişti

ŞEHİT Er Remzi İlboğa Kışlası'na 30 Mayıs 2010'da yaptıkları roketli saldırıyla 8 askeri şehit edip 6 askeri yaraladıkları iddia edilen sanıklar hakkında hazırlanan 11 klasör ve 128 sayfalık iddianamede saldırıda İsrail'in rolü olduğu iddialarına da değinildi. Saldırının Mavi Marmara gemisine İsrail baskınından 3 saat önce gerçekleşmesi nedeniyle olay sonrasında İsrail'in rolü olduğu iddialarıyla ilgili iddianamede "Konunun uzmanlarınca ve İsrail devletine en yakın deniz kışlamıza düzenlenen bu terör eyleminin, dönemsel olarak iki ülke arasında yaşanan ağır krizden bağışık değerlendirilmeyeceği yönünde çeşitli görüşler bildirilmiştir" denildi.

Saldırı sırasında Kuzey Irak'ta olduğunu ileri süren sanıklardan Barış Kızılçay, iddianamede yer alan ifadesinde şunları söyledi:

"Bu eylemin basında İsrail tarafından yaptırıldığı yönünde yayınlanması, örgüt mensupları arasında rahatsızlık uyandırdı. Somut olarak var olan eylemi 'İsrail istihbaratının işidir' diyemem fakat ister sohbetlerde, isterse Kenan Yıldızbakan'ın İsrail'deki yaşantısı, ayrıca İsrailli bir kadınla İsrail'de kalması belli bir noktada İsrail halkını destekleyen yönde sohbetleri göze çarpmaktaydı. Var olan İskenderun grubu ve Mavi Marmara aynı esnada bire bir 'İsrail istihbaratı neticesinde olmuştur' demek yerine, benim söyleyeceğim büyük bir tesadüftür. Ancak Yıldızbakan'ın İsrail'e karşı bir sempatisi vardı." - Ebbet

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Dörtyol İsrail Politika Güncel Haberler

title