Haberler

Hatay'daki Patlama

Hatay Valisi Ercan Topaca, dün Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir askerin şehit olduğu patlamaya ilişkin, "Tabii amaç bizim sahil güvenlik ekibini oraya çekmek, orada tuzaklanmış bir şeye müdahale edildiği zaman patlaması ve 5-10 askerimizin ölmesi hedefti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, dün Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir askerin şehit olduğu patlamaya ilişkin, "Tabii amaç bizim sahil güvenlik ekibini oraya çekmek, orada tuzaklanmış bir şeye müdahale edildiği zaman patlaması ve 5-10 askerimizin ölmesi hedefti." dedi.

Ahilik Haftası dolayısıyla Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz ve meslek odası başkanları, Topaca'yı ziyaret etti.

Topaca, ziyarette dünkü patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekiplerinin, "can salı" adı verilen botta iki ceset bulunduğu ihbarı üzerine başlattığı inceleme sırasında meydana gelen patlamada bir askerin şehit olduğunu ve bir balıkçının yaralandığını hatırlattı.

Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizin ortasındaki bir bota, ona denizciler 'can salı' diyor. Çevlik Limanı'ndan yaklaşık 4 kilometre açıkta bir balıkçı kardeşimiz görüyor. Sahil güvenliği arıyor ve 'Denizin ortasında bir bot var ve içinde 2 kişi yatıyor.' diyor. Sahil güvenlik, hemen harekete geçiyor, oraya intikal ediyor. Gerçekten içinde iki insan, biri diğerinin üstüne gelecek şekilde, ayakları diğerinin üzerine gelmiş yatıyor. Sesleniyorlar, ses yok. Bakıyorlar ki ağız kısmında biraz morluklar var, suda kalmaktan dolayı. Ses olmayınca öldüğü anlaşılıyor, savcıya bilgi veriliyor.

Savcı, diyor ki: 'Çekebiliyorsanız limana çekin, burada bakalım.' Başlıyorlar çalışmaya, tam botu bağlayıp hareket ettirir ettirmez patlıyor. Orada askerimiz şehit oluyor. Tabii böyle bir şeyi düşünmek... Denizin ortasına bu botu koyarak, içine iki ölmüş insanı, muhtemelen öldürerek koydular. Kimlikleri henüz tespit edilebilmiş değil. Üzerinde çalışıyoruz. Zaten bir kısmı patlamayla parçalanmış cesetlerin. Hiç insani bir şey değil. Tabii amaç bizim sahil güvenlik ekibini oraya çekmek, orada tuzaklanmış bir şeye müdahale edildiği zaman patlaması ve 5-10 askerimizin ölmesi hedefti."

Topaca, balıkçının, ekiplerin olay yerine gelmesini beklediğini ve botun karaya çekilmesi için yardımcı olduğunu anlattı.

Patlamada yaralanan balıkçının tedavisinin sürdüğünü aktaran Topaca, "Neticede bir askerimizi kaybettik, balıkçı kardeşimiz yaralı. Hayati tehlike yok gözüküyor ama o patlamanın etkisiyle iç organlarında kanama olabileceğini de doktorlar ihtimal dahilinde tutarak gözetim altında tutuyor. Bu tür süreçlerde işte Güneydoğu'da yaşananları görüyoruz. Hepsi ülkemizin birliği, dirliği, güçlü ve kuvvetli olmasını engellemeye yönelik faaliyetlerdir. Bu süreçlerde en büyük desteği devletimiz, esnafından, tüccarından alıyor" şeklinde konuştu.

Dün, Çevlik sahili açıklarında "can salı" adı verilen botta 2 kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine giden sahil güvenlik ekipleri inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada sözleşmeli motorcu er Alper Al (23) şehit olmuş, bir balıkçı yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Ercan Topaca Samandağ Politika Güncel Haberler

title