Haberler

Hatay'da CHP'li Lütfü Savaş, 'Burun Farkı' ile Önde

Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP adayı Lütfü Savaş, arayı açarak finale 'Burun farkı' ile yaklaştı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP adayı Lütfü Savaş, arayı açarak finale 'Burun farkı' ile yaklaştı. 

HATAY'DA YAPILAN İTİRAZLAR SONUÇLARI GECİKTİRDİ

Sandıkların yüzde 96.95'inin açıldığı Hatay'da Savaş'ın yüzde 42.45'lik oy oranını  Adalet eski bakanı Sadullah Ergin yüzde 39.05 ile takip etti. Hatay'da yapılan itirazlar nedeniyle birçok sandığın yeniden sayılması sonuçların gecikmesine yol açtı. Sadullah Ergin'in AK Parti'nin, Ak Parti'den istifa ederek CHP'nin adayı olan Lütfü Savaş'ın kıran kırana mücadelesine sahne olan seçimde 3 bin 404 sandıktan şimdiye kadar 3 bin 262'si açıldı.

OY ORANLARI

Bu sonuçlara göre CHP'li Lütfü Savaş'ın oy oranı yüzde 42.45 olurken, AK Partili Sadullah Ergin'in oy oranı yüzde 39.05 oldu. MHP'nin adayı eski CHP'li İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan'ın oy oranı yüzde 15'de kaldı. Evli ve 2 çocuk babası Doç.Dr. Lütfü Savaş, 2009 seçimlerinde AK Parti'den Antakya Belediye Başkanı seçilmişti.

İLÇELERDE AK PARTİ 

Büyükşehirde seçimi geriden takip eden Ak Parti, Hatay'ın 11 ilçesinde seçimi kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre; merkez ilçeler  Antakya'da Ak Partili İsmail Kimyeci, Defne'de CHP'li İbrahim Yaman başkan seçildi. Diğer ilçeler ise şöyle: Altınözü'nde Ak Partili Rıfat Sarı, Arsuz'da CHP'li Nazım Çulha, Belen'de Ak Partili Adnan Vurucu, Dörtyol'da MHP'li Yaşar Toksoy, Erzin'de Ak Partili Kasım Şimşek, Hassa'da Ak Partili Abdurrahman Demirel, İskenderun'da Ak Partili Seyfi Dingil, Kırıkhan'da Ak Partili Ayhan Yavuz, Kumlu'da Ak Partili İbrahim Haç, Payas'da Ak Partili Bekir Alkan, Reyhanlı'da Ak Partili Hüseyin Şanverdi, Samandağ'da CHP'li Mithat Nehir, Yayladağı'nda Ak Partili Mehmet Kalkan. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

burak içk..burakickan@hotmail.com:

VARYA NANKÖRLÜK BU AKP NELER YAPTI NE HİZMETLERİ GETİRDİ KOSKOCA HATAY CHP SECEREK BUNCA YIL BELEDİYECİLİK GÖRMEDİ HİZMET GÖRMEDİ ,TUTMUS BELLİ KESİMLER ONLARA OY VERİYOR YAZIK YA. COK SEVİNMİSTİM HATAYIN PROJELERİNE SİMDİ 5 YIL BEKLİCEZ 5 YIL SONRADA SECİLİRSE AKP YİNE O PROJELERİN YAPILMASI İCİN 5 YIL BEKLİCEZ.. KAZANAN NE OLDU ? KAYBEDEN HATAY..... HATAYLI BURAK IÇK..

28
19
yanıtYanıtla
erhanyibiruk@hotmail.com:

yediği kaba pisletmenin özetidir bu.

25
17
yanıtYanıtla
hataylıyasareker2@hotmail.com:

akp liyim hataya harlı olsun kazanmakta var kaybetmekte

2
2
yanıtYanıtla
vedatvedatkaratas@hotmail.com:

Beğenmiyorsanız gidin akpnin kazandığı yerlerde yaşayın. Belli kesimler oy verdi derken ne demek istediğini de açıkça yazacaksın deliyürek. 4 gencimizi öldüren zihniyet bir de bşehirimi alacak sandınız. Bu, artık yeter demenin farklı bir şeklidir. Anlayana.

0
4
yanıtYanıtla
ahmet yürekahmet.yurek@yahoo.com:

hatayın fellahların kazandığı bir partiyi göreceğime ,tekrar fransızları görmeyi yeğederim.

yanıt0
yanıt0
ahmet.yurekbera_yakamoz@hotmail.com:

chp ye en iyi örnek samandağı gidin gezin görün bir kere bile sağcı parti girmediği için samandağ dünyayı 50 yıl geriden takip ediyor. bu kafayla daha çok sürünür samandağ.

yanıt0
yanıt0
.............@hotmail.com:

helal hatay sana

0
2
yanıtYanıtla
kazanan burunlarmfc1950@hotmail.com:

Keşke 'burun farkıyla kazandı' demeseydiniz; gelecek seçimlerde CHP nerede büyük burunlu insan varsa onları aday gösterir artık.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title