Haberler

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Suriye’de yaşanan savaşın Hatay’da oluyormuş gibi algılandığını belirterek, “Avrupa’dan ve Türkiye’nin diğer illerinden gelen misafirlerimiz azaldı ve bu durum sonucunda ekonomimiz çok etkilendi” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Suriye'de yaşanan savaşın Hatay'da oluyormuş gibi algılandığını belirterek, "Avrupa'dan ve Türkiye'nin diğer illerinden gelen misafirlerimiz azaldı ve bu durum sonucunda ekonomimiz çok etkilendi" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Suriye'de yaşanan savaşın Hatay'a etkileri konusunda açıklamalarda bulundu.

"HATAY'IN GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAK PROJELER YAPMAMIZ GEREKİYOR"

Hatay'ın Türkiye'de bugüne kadar vergi konusunda ilk 7'lerde olduğunu dile getiren Doç. Dr. Savaş, "Buna rağmen maalesef hizmet konusunda 54. sırada gelmektedir. Verdiğinin çok çok altında hizmet almış bir şehir. Hatay'ın bir tarafı ticaret, turizm ve tarımla gelişmiş durumda. Diğer tarafı ise sanayi ile gelişmiş durumda. Orta doğudaki kargaşanın bitmesinin ardından Hatay'ın çok hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayacak projelere imza atmamız gerekiyor. Turizm ve ulaşım master planı yapıyoruz. Sanayinin, tarımın, turizmin gelişeceği yerlerle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Ulaşım konusunda da geleceğe hazırlamak istiyoruz. Sivil toplum örgütleri ve bilim dünyasını Hatay ile buluşturmaya çalışıyoruz. İlkbahara girerken, hizmetlerimizi alt yapı konusunda da geliştirmek istiyoruz" dedi.

"SURİYE İLE ARAMIZDA 50 YIL FARK VAR"

Suriye'de yaşanan savaşın Hatay ve diğer sınır illerine etkisine ilişkin değerlendirmede bulunan Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4 yıldır bu sıkıntıyı o bölgedeki Hatay'ın yanı sıra Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çekmektedir. 2 milyonun üzerinde Türkiye'de misafir ağırlamaktayız. Bunun yarısı dediğimiz 4 şehirde. Bir ay önceki resmi sayımlara göre Hatay'da 251 bin Suriyeli misafirin olduğu konuşuluyor. Ben bu rakamın 300 binin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Hatay'ın 5'te 1'i kadar misafir ağırlıyoruz. 4 yıldır Hatay ile birlikte diğer illeri de kapsayan huzursuzluk söz konusu. Bu süreçte kendi içlerinde bir kargaşanın yaşanmamasının sebebi insanlar her geleni kabul etmişler. İyi günlerini, kötü günlerini geçirmişler. Suriye'den gelenler herkesin bir taraftan akrabasıydı. Bizim ile orasının arasında entelektüel birikim ve sosyal yapı anlamında 50 yıllık fark var ve bu farkında kapanması çok zor."

"HATAY'IN EKONOMİSİ ÇOK ETKİLENDİ"

İki ülke arasındaki farktan dolayı problemler yaşadıklarını altını çizen Savaş, bu durumu sevgi boyutu ile karşıladıklarını ifade etti. Doç. Dr. Savaş, "Hatay 4 yıldır taşımacılık sektöründe ağır yara aldı. 11 bin civarında bizim TIR'ımız vardı. Şu anda 2 binlerde konuşuluyor. Bir çok şirket battı. İstanbul'dan sonra TIR filosu Hatay'daydı. 14-15 ülkeye Suriye'den geçiş yapamıyorsunuz. Geçemediğinizde de ürünlerinizi taşıyamıyorsunuz. Hem ticarete, hem de lojistik sektörüne darbe vurdu. Suriye'deki bu kargaşanın Hatay'da oluyormuş gibi algılanmasıyla Avrupa'dan ve Türkiye'nin diğer illerinden gelen misafirlerimiz azaldı. Hatay'ın ekonomisi de büyük bir sekte vurdu ve çok etkilendik. Atalarımızdan aldığımız sevgi ve empatiyle sıkıntı yaşamadık. 4 yıldır Hatay halkı samimi durdu ve dayanabildiği ölçüde dayandı. İnşallah Suriye'de, Mısır'da, Libya'da Irak'ta, sıkıntılar biter ve oradaki normalleşme sürecinden sonra sınırdaki diğer illerimiz tekrar aşama kaydeder. 4 yıldır çektiğimiz sıkıntıları unutacak refaha ulaşırız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Şerif vurucuMobil-IOS:

Başkanı'mız amonos Tünelin faydalarından hiçsöetmiyor Tünelin açılacğına inanmıyormu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title