Haberler

Hatay, 2015'in İlk Çanakkale Sohbetlerine Ev Sahipliği Yaptı

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen AnadoluJet'in, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirdiği "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Çanakkale, Ankara, Kayseri, Trabzon, Samsun ve Konya'nın ardından medeniyetler şehri Hatay'da halk ve üniversite öğrencileri ile buluştu.

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen AnadoluJet'in, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirdiği "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Çanakkale, Ankara, Kayseri, Trabzon, Samsun ve Konya'nın ardından medeniyetler şehri Hatay'da halk ve üniversite öğrencileri ile buluştu. Hem Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinin hem de Hataylıların yoğun ilgi gösterdiği AnadoluJet'in Hatay etkinliğine yerel ve mülki idarecilerinin yanı sıra Hatay iş dünyası da katıldı.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Mustafa Kemal Üniversite'sinin destekleri ile 27 Ocak 2015 Salı günü saat 14.00'de Mustafa Kemal Üniversitesi, Atatürk Konferans Salonu'nda üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ilk programda AnadoluJet, yaptığı çekilişle beş üniversite öğrencisine uçak bileti hediye etti. Etkinliğin halka açık söyleşisi ise Hatay Kültür Merkezi'nde akşam 19.00'da yapıldı.

Çanakkale Savaşı'nın az bilinen yönlerini fotoğraflar yardımı ile aktararak o dönemi adeta tekrar yaşatan "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Hatay programında; Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel Çanakkale Savaşı'nın bir yıl süren destansı hikayesini sahneye taşıyarak; Savaş'ın, şehitlerimizin, gazilerimizin ve geride kalanların öykülerini anlattı. Katılımcıları Çanakkale'nin hem tarihine hem de bugününe götüren etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluştu. Kapanışta ise Talha Uğurluel kitaplarını imzalayarak tarih dostları ile sohbet etti.

AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri'nin 2015 yılında 10 farklı kentte olacağını anlatan Talha Uğurluel, "Çanakkale Zaferi'nin yüzüncü yılında ülke olarak gündem ve hedeflerimizin yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, insanlara Çanakkale Zaferi'ni, yaşanan zorlukları ve gösterilen fedakarlıkları anlatmanın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Sohbetlerimiz ile Çanakkale'nin birleştirici ruhunu hem üniversite öğrencilerine hem de halkımıza aktarıyoruz. Çanakkale kadar bizi birleştirecek ve bir arada tutacak başka bir etken olmadığını düşünüyorum. Nitekim halkımız da programımıza yoğun ilgi gösteriyor. Hatay programımıza bakarak bile bu tespiti yapabiliriz. Salonumuzda, başta üniversitemizin Sayın Rektörü olmak üzere tüm idari personeli ve öğrencileri bizi yalnız bırakmadı. Akşamki etkinliğimizde ise yerel ve mülki idarecilerimizi ve halkımızı sohbetlerimize konuk etmekten mutluluk duyduk. 2015 yılında öncelikli Doğu illerimiz olmak üzere, Orta Anadolu'dan Karadeniz'e, Akdeniz'e; Batı'dan ve Doğu'ya tüm yurdumuzu dolaşacak olmamız ekibimizi heyecanlandırıyor" dedi.

"AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri"; Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel'in anlatımıyla 2015 döneminde de şehir şehir gezerek halk ve üniversite öğrencileriyle buluşmaya devam edecek. Aralarında Adana, Antalya, Sivas, İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kars, Van, Gaziantep ve Erzurum'un da olduğu pek çok şehrimizi ziyaret edecek.

AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri Projesi hakkındaki detaylı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesindeki haberler bölümünden ulaşılabilir, AnadoluJet ve uçuşları hakkında bilgi almak için 444 2 538 numaralı çağrı merkezi aranabilir.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Çanakkale Zaferi Talha Uğurluel Basın Bültenleri Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title