Haberler

Hastanede Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Güncelleme:

Gazipaşa Devlet Hastanesinde bir afet durumunda alınabilecek önlemlerin uygulamalı olarak değerlendirildiği afet tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde bir afet durumunda alınabilecek önlemlerin uygulamalı olarak değerlendirildiği afet tatbikatı gerçeğini aratmadı. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin afet ve sonrası tahliye tatbikatı, itfaiye ekiplerinin desteğiyle yapıldı. Senaryo gereği hastanenin oksijen deposunda patlama meydana geldi. Patlama sonrası bir hastane personeli enkaz altında kalırken, biri ağır 7 kişi yaralandı. Ağır yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Patlama ihbarını alan itfaiye ekipleri ise hastane binasında mahsur kalan bir hastayı kurtardı ve yangını söndürdü.

SENARYODA PERSONELE SALDIRI VE GÜVENLİK MÜDAHALESİ

Senaryo gereği, afette laboratuar görevlisi Serdar Öge yaşamını yitirirken olay yerine gelen annesi sinir krizi geçirdi. Bir yaralı yakını ise geç geldiği gerekçesiyle ambulans ve itfaiye personeline saldırdı. Özel güvenlik ekiplerinin etkisiz hale getirdiği kişi polise teslim edildi. Hastane Müdürü Fikret Seven, kameraların karşısına geçerek bir çalışanlarını şehit verdiklerini, biri ağır 7 yaralı olduğunu ve patlamaya ilişkin sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı

VATANDAŞLAR İLGİYLE İZLEDİ

Tatbikat sonrası personel birbirini tebrik ederken, bu kez gerçek basın açıklaması yapan Hastane Müdürü Fikret Seven, Arkadaşlarımız hiç prova yapmadan bu tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan bu tatbikat için arkadaşlarıma ve bizlere destek veren polis ve itfaiye personeline teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Politika Güncel Haberler

title