Haberler

Hasret Şenliğinde Boğa Güreşi Heyecanı

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen geleneksel Hasret Giderme Şenliklerinde, boğa güreşi ve motorlu balıkçı tekne yarışı heyecanı yaşandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde bu yıl 8'incisi düzenlenen geleneksel Hasret Giderme Şenliklerinde, boğa güreşi ve motorlu balıkçı tekne yarışı heyecanı yaşandı.

Yeşildağ Belde Belediyesi ve Yeşildağ Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından ortaklaşa alarak gerçekleştirilen etkinliklerde Yeşildağlılar bir araya gelerek hasret gidermenin mutluluğunu yaşadı.

Şenlikte 6 fakir aile çocuğu sünnet ettirildi, mevlid programının sonrasında sünnet ettirilen çocuklar gezdirildi. Etkinliğin en renkli ve heyecanlı kısmı ise boğa güreşlerinin yapıldığı dakikalar oldu. Beldenin harman alanında gerçekleştirilen müsabakada özel olarak yetiştirilen iki boğa güreş tuttu.

Uzun süre güreşen boğalar ayrılmak istemeyince yetiştiricileri devreye girdi. Ayrıldıktan sonra kendilerini izleyen topluluğun arasında koşturmaya başlayan boğaları bu defa yetiştiricileri yakalamak için mücadele verdi. Bir süre devam eden kovalamacanın ardından yakalanan iki boğa getirildikleri araca bindirilip alandan götürüldü.

Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, yaptığı açıklamada, yarışmanın galibinin Gonur Dana olduğunu belirtti. Beldede uzun yıllar önce gerçekleştirilen boğa güreşlerini yeniden canlandırmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Ünlü, Yeşildağ halkının geçmişe olan bir özlemini düzenledikleri boğa güreşleri ile gidermeye çalıştıklarını kaydetti,müsabakanın kıran kırana bir mücadeleye sahne olduğunu söyledi. Vakıf Başkanı İshak Erciyes ise, güreşlere katılan her iki danayı da 50 çuval yemle ödüllendirdiklerini belirtti.

Etkinlik çerçevesinde İskele mevkisinde gölde motorlu balıkçı teknesi yarışları da düzenlendi. Yörede bu işi meslek edinen balıkçıların iştirak ettiği yarışlar sahilde buluşan kalabalık bir katılımcı tarafından büyük bir heyecanla izlendi. Ayrıca, etkinlikte bayrak koşusu da düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri gerçekleştirilen törenle protokol mensupları tarafından verildi. Şenlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşah Kısaç ile Grup Anadolu ve Tuba Karakuş da sahne aldı. Etkinlik, ödüllü çekiliş programları ve katılımcılara ikram edilen şenlik yemeği programı ile son buldu.

Şenliğe, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, Vakıf Başkanı İshak Erciyes, gurbetten gelen Yeşildağlılar ile yörede yaşayan vatandaşlar katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Yeşildağ Erciyes Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title