Haberler

Hasip Kaplan: AK Parti, En Sert Muhalefetle Karşılaşacak

Güncelleme:

İç Güvenlik Paketi ile ilgili konuşan HDP Şırnak Milletvekili Kaplan, "AK Parti, Genel Kurul'da iktidar tarihlerinin en sert muhalefetiyle karşılaşacak." dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde, AK Parti'nin, iktidar tarihlerinin en sert muhalefetiyle karşılaşacağını belirterek, "Tavsiyem, özellikle tartışmaların yoğunlaştığı tasarının birinci bölümünü hemen geri çekmeleri" dedi.

TBMM BAŞKANLIĞINA ÖNERGE

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, temiz bir toplum, şeffaflığın sağlanması, yolsuzluğa, kayıt dışılığa, adil olmayan bölüşüme, vergi adaletsizliğine karşı bir araştırma komisyonu kurulmasını içeren önergeyi TBMM Başkanlığı'na sunduklarını söyledi.

Önerge ile ilgili bilgi veren Kaplan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ENGELLEMEK İÇİN BÜTÜN OLANAKLARI KULLANACAĞIZ"

"İç Güvenlik Paketi"yle ilgili bir soru üzerine Kaplan, Genel Kurul'da, İçtüzük'ten kaynaklı bütün olanakları sonuna kadar kullanarak tasarıyı engellemeye çalışacaklarını vurguladı.

"BU GÜVENLİK DEĞİL, ZULÜM PAKETİDİR"

Kaplan, "Çünkü bu güvenlik paketi değil zulüm paketidir. AK Parti, Genel Kurul'da, iktidar tarihlerinin en sert muhalefetiyle karşılaşacak. Tavsiyem, özellikle tartışmaların yoğunlaştığı tasarının birinci bölümünü hemen geri çekmeleridir" dedi.

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği adaylığıyla ilgili Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bir fikir ayrılığı olup olmadığının sorusuna Kaplan, "Cumhurbaşkanı bilgisi haricinde böyle bir durumun olamayacağını herkes bilir" karşılığını verdi.

"HDP YÜZDE 10'U GEÇEMEZ" DİYEN AKDOĞAN'A: RÜYA GÖRMEYE DEVAM ETSİN

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, HDP'nin yüzde 10 barajını geçemeyeceği yönünde değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Kaplan, "Sayın Akdoğan rüya görmeye devam edebilir. Geldiğimiz zaman gümbür gümbür görecekler. HDP yüzde 10 barajını aşacak ama AK Parti 276 çoğunluğu aşamayacak, yazın buraya. Kendilerini dev aynasında görmeye başladılar" diye konuştu.

KOALİSYON OLUR MU?

"Koalisyon ortağı olur musunuz?" sorusuna Kaplan, "O zaman koşulara bakılır" dedi.

"SANA 400 MİLLETVEKİLİ VERECEK APTAL YURTTAŞ VAR MI BU ÜLKEDE"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "400 milletvekili istiyorum" sözlerine ilişkin de Kaplan "550 de isteyebilir. İsteyecek diye melekler ona mı çalışacak? Çok uçtular. Ayar bilmiyorlar. Sana 400 milletvekili verecek aptal yurttaş topluluğu var mı bu ülkede? 400 vekil versinler her gün yesinler, çalsınlar, oynasınlar, millet de zulüm görsün. 400 milletvekilini kimse rüyasında görmesin" ifadelerini kullandı.

Kaplan, Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'ndan ayrılmasının çözüm sürecini olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Fidan Ak Parti Ak Parti Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (23)

vatandaş der ki:

ne yapacanız leen, ne yapacanız ?meclisi mi bombalayacaksınız yoksa, buyurun halep oradaysa arşın da burada. bir gün de tehdidi ve şantajı bırakın da , insan olmayı deneyin. insan olamıyorsanız da bari azıcık insan taklidi yapın hiç olmazsa. . . !!!!

17
3
yanıtYanıtla
ANARŞİST VEKİL:

BU HDPLİLER KADIN VE ERKEKLERİ HORTLAK GİBİ. . YRADAN İÇLERİNİ DIŞLARINA ÇIKARMIŞ. . YÜZLERİN NE MAL OLDUKLARI BELLİ

12
7
yanıtYanıtla
ummet:

heyt olan varmı bize yan bakan diyor biz her zaman kerizleri piyasa sokar ortalığı şavaş alanına çevirmsini biliriz diyor

14
5
yanıtYanıtla
mahirMobil-ANDROID:

helal olsun adam hakli

10
8
yanıtYanıtla
KURT BEYmobilWeb@haberler.com:

Bu adam dağda kaybolmamiş miydi Yani dağli demek istedim. Insan diyemem dağ ayisi cunku. Ne dediyinide okumaya gerek yok

13
5
yanıtYanıtla
şikayet ediyorummobilWeb@haberler.com:

Ne demek sana 400 milletvekili verecek aptal yurttaş yok bu ülkede.sana oy verenler aptaldır.vatandaşa böyle hakaret edemezssiniz.

8
4
yanıtYanıtla
amed Mobil-ANDROID:

yav he he

1
11
yanıtYanıtla
SARE:

Yunanistan da asgari ücret bizden iki kat fazla tek çare HDP.

7
4
yanıtYanıtla
mrtmobilWeb@haberler.com:

Aptal yurttaş ne demek ya sen millete nasıl hakaret edersin bölücü mahluk

5
6
yanıtYanıtla
adam,aynen,mezardan,,:

adama bakin, suratsiz herif, sanki mezardan cikmisa benziyor, , tüüüuuuuh, , , ,

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title