Haberler

Hasat Edilen Ürünler Sokaklarda Kurutuluyor

Manyas ilçesinin kırsal mahallelerinde çiftçiler, hasat ettikleri ürünleri kurutmak için güneşli günlerde cadde ve sokakları değerlendiriyor.

Manyas ilçesinin kırsal mahallelerinde çiftçiler, hasat ettikleri ürünleri kurutmak için güneşli günlerde cadde ve sokakları değerlendiriyor.

Çiftçiler özellikle fasulye, mısır ve çeltikleri, evlerinin bulunduğu cadde ve sokaklara yayarak kurumasını sağlıyor. Gün içinde kürek aracılığıyla karıştırılan ürünler bu şekilde kurutuluyor.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, AA muhabirine, "Ürünlerini hasat eden çiftçilerimiz güneşli havaları nemli olan ürünlerini kurutmak için değerlendiriyorlar. Aslında çeltiği kurutma makinesinde kurutuyor üreticimiz ancak dar bir alanda çeltik eken üreticimiz az ürün elde ettiği için klasik yöntemle kurutmayı seçiyor." dedi.

Bunun yanında Manyas'ın ünlü kazak fasulyesinin de kurutulma zamanı olduğunu dile getiren Danç, şöyle devam etti:

"Kurutulduktan sonra bu fasulye temizlenip tüketime sunulacak. Manyas'ta bu yıl 65 bin dekar çeltik, 3-4 bin civarında fasulye ekimi yapılıyor. Çiftçimiz şimdi yağmur bekliyor, kışlık ekim alanlarını hazırlamak için hasadı bitirdi."

Salur Mahallesi'nde ikamet eden ve caddede ürünlerini kurutan Leyla Yüce, "Başta kazak fasulyesi, yeşil olarak tüketilen diğer fasulye türlerinin tohumlukları ile diğer ürünleri daha sağlıklı kurutmak için güneşli havaları tercih ediyoruz. Böylece böceklenme de olmuyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Manyas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title