Haberler

Hasan Fehmi Kinay: "Seçimler, fevkalade huzur içerisinde gerçekleşti" -

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Seçimler çok renkli ve demokrasi şöleni gibi ve fevkalade huzur içerisinde gerçekleşti" dedi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Seçimler çok renkli ve demokrasi şöleni gibi ve fevkalade huzur içerisinde gerçekleşti" dedi.

Kinay, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, yerel seçim sonuçlarının Kütahya'ya ve Türkiye'ye "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

"Herhangi bir olaya tanık olmadık. Seçimler çok renkli ve demokrasi şöleni gibi ve fevkalade huzur içerisinde gerçekleşti" diyen Kinay, şunları kaydetti:

"Yalnız seçimler sonrasında maalesef, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Alim Işık, bu neticeyi hazmedemeyerek, İlçe Seçim Kurulu çevresinde o akşamdan itibaren birtakım taşkınlıklar maalesef ortaya çıktı ve şu anda da birtakım itirazlar yapıyorlar. Bunlara tabii ki itiraz yapılabilir. Biz, İlçe Seçim Kurulu'na bazı sandıklarla ilgili itirazlarımızı yaptık. Bu süreç devam ediyor. Ne kadar da oy sayılsa AK Parti'nin açık ara farkla Kütahya'yı yerel yönetimde, belediye başkanlığını da İl Genel Meclisi'ni de kazandığı ortaya çıkacaktır. Bu noktada bizim en ufak bir tereddütümüz yok ancak bu yenilgiyi hazmedemeyen başta MHP Milletvekili Alim Işık ve MHP teşkilatları vatandaşları tahrik ediyor, provoke ediyor. Bu noktada bazı yakışıksız ithamlarda bulunuyorlar. Bunları şiddetle kınıyoruz. Herhangi bir vatandaşın malına ya da canına bu noktada bir zarar gelirse, sorumluları kendileridir. Bunu da yakından takip ediyor ve uyarıyoruz."

Işık'ın, cuma namazında, "Birlik ve beraberlik mesajı verelim" şeklindeki bir değerlendirmesini anımsatan Kinay, şöyle devam etti:

"Mühim olan, garanti 'seçildim' edasıyla birlik ve beraberliğe çağırmak değil, sandıktan çıkan netice karşılığında gelip, burada neticeyi alan arkadaşımızı ve AK Parti ailesini tebrik etmektir. Bir kez daha 'AK Parti' dedi Kütahya. Bir kez daha 'AK Parti' dedi Türkiye. Milletimize şükran duyuyoruz. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de milletimize azami ölçüde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunu herkesin sükunetle karşılaması gerekir. Millet sandığa giderek sözünü söylemiştir. Yüzde 80'lerin üstünde katılım olmuştur. Takdiri AK Parti'den yana kullanmıştır. Bunu muhalefette mensup arkadaşlarımız da saygıyla karşılamalıdır. Taşkınlık yapmamalıdır. Provoke etmemelidir. Kütahya, zaten huzur kentidir. Bu tür provokasyonlara karşı şiddeti sevmez ve buna da tepki gösterir."

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Hasan Fehmi Ak Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title