Haberler

Harika Matematik Sultangazi'de Çocuklarla Buluştu

Güncelleme:

Matematiğin eğlenceli ve yaratıcı dünyasını çocuklarla buluşturan Harika Matematik Sergisi, 2017 turnesine Sultangazi'den başladı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi dolaşıp çocuklara matematiği sevdiren interaktif gezici serginin yüklendiği Harika Matematik Tırları yeniden yollarda. 3 ay sürecek turne boyunca 2 tır eşzamanlı olarak Türkiye'de 22 ilde binlerce çocukla buluşacak.

Minik Eller Büyük Hayaller Platformu kapsamında Türkiye'nin dört bir yanındaki etkinlikler ile çocukları destekleyen QNB Finansbank ana sponsorluğunda ve IEG işbirliği ile hayata geçen proje çocukların matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde öğrenmesine yardımcı oluyor.

İLK DURAK SULTANGAZİ OLDU

Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu Fuaye Salonu'ndaki serginin açılışı Sultangazi Belediye Başkan Vekili Fevzi Dülger, IEG ve QNB Finansbank yetkililerinin katılımıyla açıldı. Dülger, "Tüm öğrencilerimize, gelip burada pratik yapmalarını, matematiğin ve geometriğin değişik şekilleriyle karşılaşmalarının hayatlarında ne gibi fayda sağlayacağını ifade ediyoruz. Değişik şekiller, fiziksel dikey ve bükey aynalarla birlikte onların şekil değişikliklerini çocuklara göstererek tabiattaki bu imkanlardan faydalanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Matematiği sevmeyenlerin de gelmeleri çok doğru olur. Matematiğin eğlenceli yüzünü görecekler" dedi.

Sergide yer alan "Dans Eden Geometri", "Haydi Yuvarla", "Kule Yapalım", "Aynadaki Kim" ve "Dev Küp" modülleri çocukların eğlence kaynağı oldu.

Sergi, eş zamanlı olarak Sultanbeyli Belediyesi Prof. Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Fuaye alanında da açıldı. Çocukların büyük ilgi gösterdiği sergi, 24 Şubat'a kadar 10.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Çocuklar eğlenerek büyüyor, kendilerini keşfediyor

Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı'na da uygun olan sergi, Özel Tırlarla yola çıkıyor ve her şehirde yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenen mekanlarda sergiler kurularak birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açılıyor. Çocuklar, "Dans Eden Geometri", "Haydi Yuvarla", "Kule Yapalım", "Aynadaki Kim" ve "Dev Küp" modüllerinin bulunduğu, "Da Vinci Learning'nin Atölye" çalışmaları ve "Da Vinci Learning Mobil Sinema"nın da olacağını sergiyi keyifle geziyor.

Hayatın her alanında var olan matematiği gezici modüller ile Türkiye genelinde çocuklara sevdiren, eğlenirken öğrendikleri interaktif sergi ''Harika Matematik'' ; 20 farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuk yapıyor. Ayrıca Da Vinci Learning'nin Atölye çalışmaları ve Da Vinci Learning Mobil Sinemanın da olduğu istasyonlarda, bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçirebiliyor.

HARİKA MATEMATİK TIRLARI TAKVİM VE GÜZERGAH BİLGİSİ:

27 Şubat-3 Mart İstanbul Esenler Belediyesi ve Manisa Yunus Emre Belediyesi, 6-10 Mart İzmir ve Kastamonu, 13-17 Mart Sinop ve Aydın, 20-24 Mart Amasya ve Muğla, 27-31 Mart Samsun ve Denizli, 3-7 Nisan Ordu ve Isparta, 10-14 Nisan Trabzon ve Eskişehir, 17-21 Nisan Kayseri ve Kütahya, 24-28 Nisan Nevşehir ve Balıkesir, 1-6 Mayıs Mersin ve Bursa, 8-12 Mayıs Konya ve İzmit, 15-18 Mayıs Konya ve İstanbul.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Büyük Hayaller Finansbank Sultangazi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title