Haberler

Harçlıklarını Suriyeli Sığınmacılara Gönderdiler

Güncelleme:

Muradiye'deki Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gören öğrenciler, harçlıklarından artırdıkları parayı Suriyeli sığınmacılara gönderdi.

Van'ın Muradiye ilçesindeki Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gören öğrenciler, harçlıklarından artırdıkları parayı Suriyeli sığınmacılara gönderdi.

Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Cansu Çakan ve Sunay Durna, ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye göç eden Suriyeli ailelerin yaşadığı sıkıntıyı bir nebze de olsa gidermek için yardım kampanya başlatmaya karar verdi.

Kampanyayı okul idareciyle paylaşan ve gerekli izinleri aldıktan sonra çalışmaya başlayan Çakan ve Durna, okuldaki diğer öğrencilerle iletişime geçerek öğrencilerden para topladı.

Öğrenciler, harçlıklarından artan parayı biriktirerek Suriyeli sığınmacılar için açılan banka hesabına yatırdı. Daha sonra hesapta toplanan parayı Suriyeli sığınmacılara gönderen öğrencilerden Cansu Çakan, televizyondan izledikleri görüntülere çok üzüldüklerini ve Sriyeli ailelere yardım etmek için kampanya başlatmaya karar verdiklerini söyledi.

Çakan, okul idaresinden gerekli izinleri aldıktan sonra okuldaki tüm arkadaşlarına ulaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Van depreminde biz de dışarıda kaldık, üşüdük, zorluklarla karşılaştık ve birçok insan bizim mağduriyetimizi gidermek için yardımcı oldu. Suriyeli kardeşlerimiz de savaşta ölmemek için kaçarak ülkemize gelmişler. Onların yaralarını tam olarak saramazsak da elimizden geleni yapmaya çalışarak, topladığımız paraları okul müdürümüzle birlikte Suriye'den gelen sığınmacılara gönderilmek üzere hesaplarına yatırdık. Umarız topladığımız paralar bir an önce kendilerine ulaşır. Bir faydamız olduysa ne mutlu bize, Allah yardımcıları olsun." - Van

Kaynak: AA / Güncel

Cansu Çakan Muradiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title