Haberler

Harçlıklarını Biriktirip Tekerlekli Sandalye Aldılar

İzmir’de Özkanlar İlköğretim öğrencileri, “Engelleri Kaldıralım” ismiyle bir sosyal proje başlattı, Bayraklı Belediyesi de projeye destek verdi.

İzmir'de Özkanlar İlköğretim öğrencileri, "Engelleri Kaldıralım" ismiyle bir sosyal proje başlattı, Bayraklı Belediyesi de projeye destek verdi. Okulun 2. sınıf öğrencileri harçlıklarını biriktirerek üç tekerlekli sandalye aldı, bunlardan bir tanesini doğuştan yürüme engeli bulunan 11 yaşındaki Berrak Can'a hediye etti.

Özkanlar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri anlamlı bir projenin altına imza attı. Öğrenciler, öğretmenlerin ve ailelerin desteği ile "Engelleri kaldıralım" ismiyle bir kampanya başlattı. Minikler, aldıkları harçlıkların bir bölümü her günü okulda oluşturulan kumbaranın içine attı. Okuldaki bu kampanya kısa sürede büyüdü. Kampanyaya Bayraklı Belediyesi'nden de destek geldi. Öğrenciler, kısa sürede topladıkları paralarla üç tekerlekli sandalye aldı.

"CAN" KARDEŞLERİNE HEDİYE ETTİLER

Alınan tekerlekli sandalyelerinden bir tanesi öğrenciler tarafından Cengizhan Mahallesinde oturan, doğuştan engelli 11 yaşındaki Berrak Can'a hediye edildi. Yeni tekerlekli sandalyesine kavuşan 11 yaşındaki Can'ın mutluluğu gözlerine yansıdı.

"BİZ DE ONLAR KADAR MUTLU OLDUK"

Özkanlar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerinden Nehir Akın, böyle anlamlı bir projenin bir parçası oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Engelli kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olabilmek için bir proje başlattık. Harçlıklarımızdan artırarak aramızda para topladık. Öğretmenlerimiz ve ailelerimiz de bu kampanyaya destek verdi. Bir kardeşimize tekerlekli sandalye hediye ettik. Biz de en az onun kadar mutlu olduk" dedi.

"HER BİRİNİ GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Özkanlar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerini canı gönülden kutladığını söyledi. Başkan Karabağ, "Öğrencilerimiz çok güzel bir kampanya gerçekleştirmişler. Her birini ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Engelli bir kardeşlerini sevindirdiler. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu unutmamız gerekiyor. Yardımlaşma çok önemli. Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren bunu öğretmemiz, anlatmamız gerekiyor. Proje emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karabağ Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title