Haberler

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi? 15 Aralık Perşembe Kar Tatili Edilen İller ve İlçeler

Güncelleme:

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Kastamonu, Kars, Karaman, Malatya ve Tunceli'de eğitime bir gün süreyle ara verildi. İşte 15 Aralık 2016 Perşembe günü okulların tatil olduğu iller ve ilçeler...

Türkiye'nin birçok ili ve ilçesi soğuk ve karlı havanın etkisi altına girdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. 15 Aralık 2016 Perşembe günü okullarin tatil edildiği iller ve ilçeler haberimizde.

AĞRI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle bütün okullar 2 gün tatil edildi. İlçede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Ağrı Valisi Musa Işın, resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Doğubayazıt ilçemizde giderek kötüleşen hava koşulları nedeniyle okullar perşembe ve cuma günü tatil edilmiştir" dedi.

ARDAHAN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan'da okullar yarın da tatil edildi. Okulların iki gün tatil edildiği Ağrı'da ise valilik uygulama dışında tuttuğu Doğubayazıt ilçesini de dahil etti. Ağrı-Eleşkirt karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Onlarca araç ve içideki yolcular yolun açılmasını bekliyor. AFAD ekipleri, bazı otobosüdeki kadın ve çocukları kurtardı.

BAYBURT

Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla il merkezi ve Aydıntepe ilçesinde yarın eğitim yapılmayacak. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Aydıntepe ilçesindeki tüm okullarda 15 Aralık Perşembe günü eğitime ara verildi. Kamu kurumlarında görev yapan engelli personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden; 15 Aralık 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Müdürlüğü'müze bağlı ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları (okul öncesi, ilk, orta ve lise) ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir) gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

ELAZIĞ

Elazığ Valiliği'nce yapılan açıklamada da ise Elazığ genelindeki tüm okulların perşembe günü tatil edildiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma riski nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ genelinde tüm okullar 15 Aralık 2016 Perşembe günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılmıştır" ifadeleri yeraldı.

ERZURUM

Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın da eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okullarda eğitime ara verildiği anımsatıldı. Kar yağışının etkisini aralıksız devam ettirdiği belirtilen açıklamada, "15 Aralık Perşembe günü Erzurum il genelinde okul öncesi, ilkokul ve liselerde yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile kadınlar ve engelliler de aynı gün idari izinli sayılacaktır." kaydedildi.

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Yüksekova'da, ilk, ortaokul ve liseler yarın için bir daha tatil edildi.

KASTAMONU

Kastamonu'nun İnebolu, Azdavay ve Şenpazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim verilen okullar 1 gün süreyle tatil edildi. İnebolu ve Azdavay Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, mahalle ve köylerden ilçe merkezine taşımayla gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime bugün için ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ovacık ve Eflani'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırdığı belirtildi. Söz konusu iki ilçede taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda bugün için eğitime ara verildiği kaydedildi.

KARAMAN

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerde ve beldelerde taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri için 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

KARS

Kars Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın da eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

MALATYA

Malatya merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim öğretime katılmayacak. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki yoğun kar yağışı dolayısıyla, merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler için bugün eğitim öğretime ara verildi.Kent merkezindeki tüm okullarda eğitim öğretim normal olarak devam edecek.

TUNCELİ

Tunceli'de 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve Çemişgezek İlçesi'nde sadece taşımalı sistemle öğrenim gören öğrenciler için, Hozat, Pülümür, Ovacık, Mazgirt, Pertek ve Nazımiye ilçelerinde ise ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bayburt Ardahan Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title