Haberler

Hangarın İçinden Uçakla Uçarak Rekor Kırdılar

Güncelleme:

Red Bull Air Race 2015 öncesinde İngiliz pilotlar Paul Bonhomme ve Steve Jones, eşsiz bir uçak gösterisine imza attı.

İki pilot, ikili formasyonla uçarak bir hangarın içinden geçen ilk pilotlar olarak rekorlar kitabına girdi.

Red Bull Air Race 2015 sezonu büyük bir hızla devam ediyor. 14 – 5 Temmuz tarihlerinde Macaristan'ın Budapeşte kentinde yarışlarla devam edecek Air Race, Ağustos ayında İngiltere Ascot'da, Eylül'de Avusturya Spielberg'de ve Teksas Fort Worth'da olacak. Red Bull Air Race 2015'in son yarışı ise 17-18 Ekim'de Las Vegas'ta yapılacak.

Turnuvanın iddialı isimlerinden İngiliz pilotlar Paul Bongomme ve Steve Jones, yarışa kısa bir süre kala eşsiz bir gösteriyle tarihe geçti. 17 yıldan uzun bir süredir birlikte uçan pilotlar, yüksekliği sadece 7,6 metre olan bir hangarın içerisinden 160 knot (296 km/s) hızla geçtiler. Yerden sadece 1 metre yüksekliğe kadar yaklaşan pilotlar bu tehlikeli gösteriyi başarıyla tamamlayarak, bir binanın içinde uçak kullanan ilk pilotlar olarak tarihe geçti.

Kuzey Galler'de bulunan Llanbedr Uçak Pisti'nde yer alan hangar altı ay süren bir hazırlıktan sonra mekan olarak seçildi. Pilotlar, gerçekleştirilecek gösterinin zorluğu nedeniyle Sivil Havacılık Kurumu'ndan özel izin almak zorunda kaldı. Jones ve Bonhomme'un kullandıkları Xtreme Air XA41 uçaklarının kanat açıklığı 7,5 metre olduğu için İngiliz ikili, Kuzey Galler'deki hangarın içerisinden aralarında sadece 10 metre mesafe bırakarak geçmek zorunda kaldı.

İki kez Red Bull Air Race Dünya Şampiyonu olan Bonhomme, Ascot'ta dünyanın en hızlı motor sporu olan Red Bull Air Race'i birincilikle tamamlamak için Ağustos ayında yarışacak.

Bonhomme, başarılı denemenin ardından şunları söyledi:

"En küçük hatada hangarın içine ya da zemine çakılabilirdik. Steve'in benimle birlikte başarıyla hangara girip çıktığını görmek içimi çok rahatlattı. Bir binanın içerisinde en iyi arkadaşımla uçmak hem çok eğlenceli, hem de bir o kadar heyecanlıydı."

Bonhomme'nin uçuş arkadaşı Steve Jones ise hangara yaklaşırken sürekli Bonhomme'un uçağını izlemiş:

"Hangardan sadece 180 metre uzaktaydık. Artık kaçış yoktu, hangara girmek zorundaydık. Hiçbir seçeneğiniz kalmadığında yaşadığınız hissi anlatmak zordur. O anda tek yapmamız gereken hangarın kapısından girip, yanınızdaki uçakla aynı hizada olup olmadığınızı kontrol ederek binanın içinden geçmek oluyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Paul Bonhomme Macaristan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title