Haberler

Hanefi Bostan: "Ramazan, Maddi ve Manevi Kurtuluşumuza Vesile Olsun"

Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Ramazan’ın insanlığın maddi ve manevi kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Ramazan'ın insanlığın maddi ve manevi kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, mübarek Ramazan ayının maneviyatına değinerek yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Gözyaşlarının dindiği, açların doyduğu, karnı tok, sırtı pek olanların, açlık ve yoklukla sınandığı, yüzlerin güldüğü, gönüllerin şenlendiği, evlerimize rahmet ve bereketin yağdığı Ramazan ayına erişmiş bulunuyoruz. Oruç tutmak, bir gün boyunca aç ve susuz kalmanın ötesinde; Allah'ı ve bizlere bahşettiği nimetleri düşünerek O'nun büyüklüğünü ve sonsuz rahmetini idrak etmektir. Bu ay, Yüce Rabbimizin insanlığa bir nimet olarak gönderdiği ayetlerini içimize sindirerek, düşünerek ve ibret alarak bütün yaşantımız boyunca rehber edinmemize vesile olan aydır. Bu ay, dostluğun, kardeşliğin pekiştiği; birliğin, beraberliğin geliştiği; az olan nimeti paylaşarak çoğaltma, çok olan dertleri destek olarak yok etme hikmetinin hayat bulduğu aydır. Bugün insanlık, Kur'an-ı Kerim'in nuru ile aydınlanmaya, İslam'ın ruhu ile şereflenmeye, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in sünneti ile kurtuluşa ermeye muhtaçtır."

İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çeken Hanefi Bostan, "Özellikle İslam coğrafyasını sarmış olan ateşin bir an önce dinmesi; Doğu Türkistan'da, Tuzhurmatu'da, Musul'da, Kerkük'te, Erbil'de, Batı Trakya'da, Orta Avrupa'da velhasıl dünyanın dört bir köşesinde Türk ve Müslüman kardeşlerimiz üzerinde oynanan oyunların bozulması, Müslümanların kan ve gözyaşı üzerine yapılan plan ve projelerin çökmesi, bilerek veya bilmeyerek bu kirli oyunların bir parçası ve piyonu olarak hareket edenlerin gerçekleri görmesi bu mübarek günlerde yüce Yaradan'dan en büyük dileğimizdir" şeklinde konuştu.

"Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Ramazan ayı, tüm insanlara rahmeti, bereketi ve kurtuluşu müjdeler" diyen Hanefi Bostan, "Bu ayda göğe açılan ellerin, Allah'a yönelen gönüllerin kurtuluşa erdiğini unutmayalım. Bu ayda indirilmeye başlayan Kur'an-ı Kerim'in ilk emri "Oku"; tüm dünyayı, olayları, insanları, doğruyu ve yanlışı idrak etme, karar verme ve taraf olma zorunluluğumuzu ortaya koyar. İşte bu ay, bizler için bir vicdani hesap ayı olmalı; madde ve mana aleminde kurtuluşumuza vesile olacak bir tavır içine girmemizi sağlamalıdır" dedi.

Ramazan ayının insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesi, huzurun ve güvenin hakim olması, dünyanın dört bir yanında süren açlık ve sefaletin son bulması, ülkelere sözde demokrasi getirmek bahanesiyle, masum insanların oluk oluk kanlarının akmasına sebep olanların ve ellerindeki gücü zulme çevirenlerin kahrolması; tüm insanlığın maddi ve manevi manada kurtuluşuna vesile olması dualarımızla Ramazan ayınız mübarek olsun" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title