Haberler

Hamzalı Katliamı Unutulmadı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Hamzalı köyünde 1 Ocak 1995 ‘te PKK’lılar tarafından katledilen biri köy korucusu 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Hamzalı köyünde 1 Ocak 1995 'te PKK'lılar tarafından katledilen biri köy korucusu 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Hamzalı köyündeki anıt önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Mehmet Maraşlı törende yaptığı konuşmada, PKK'lıların 1 Ocak ve 16 Mart 1995 tarihlerinde Hamzalı'ya düzenledikleri iki saldırıda 23 kişinin katledildiğini hatırlattı. Kaymakam Maraşlı, "Bugün burada büyük bir acıyı paylaşmak ve acımasızca katledilen 23 vatandaşımızı anmak için toplandık. Tam 19 yıl önce oldu. 1 Ocak sabahıydı, herkes tatil yaparken, buradaki büyük bir acı yaşandı. Biz buraya kabuk bağlamış yüz tutmuş bir yarayı yeniden kanatmak acıları tazelemek için toplanmadık. 19 yıl önce milletimizin bağrına düşmüş olan acıyı anmak, o gün giden 23 vatandaşımızı unutmadığımızı onlar her zaman kalbimizde aklımızda olduğumuzu hatırlamak için toplandık. Bu günü andıkça birbirimizin elini daha sıkı tutacağız, bir birimize daha sıkı kenetleneceğiz, biz millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan millet olarak bize aynı bağın üzümü, aynı ağacın meyveleriyiz. Çünkü biz aynı geçmişin çocukları ve aynı geleceğin evlatları olacağız,giden şehitlerimizin annesi bizim annemiz, babaları bizim babamız, burada yaşayan çocukları torunları hepsi bizim yavrularımızdır. İnşallah geleceğe hep daha güzel günlere, nasıl bir ocak kışın ortasında içimizi ısıtan böyle güzel bir güneş varsa, bir bahar havası varsa, inşallah bundan sonra kurumlarımızın, devletimizin hizmetleriyle daha güzel günler olacağını umut ediyoruz. Tüm çalışmalarımızı da bu hususta yapıyoruz. Umarız ki böyle acıları böyle kederleri bir daha yaşamayız. Çocuklarımızın, gençlerimizin, gelecekleri daha umut içinde görürüz" dedi.

Garnizon Komutanı adına Jandarma Yüzbaşı Veysel Aksoy yaptığı açıklamada, "Bir yılbaşı ertesinde yine hep buradayız. Buradayız çünkü İnsanlık onurumuz bunu gerektiriyor. Buradayız çünkü unutmadık unutmayacağız, altı aylık bebeğini, 23 yaşındaki hamile gelini, 7 yaşındaki kızını, yavrularını yakınlarını acımasız bir katliam sonucu kaybedenlerin acılarını paylaşmak, hatıralarına sahip çıkmak için buradayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar tarafından şiirler okundu. İlçe Müftülüğü'nün yaptığı duanın ardından törene katılanlar, katliamı anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Daha sonra Hamzalı Köyü İlkokulu'na geçidi.

Burada okuyan yardıma muhtaç çocuklara destek olmak için kışlık giyim yardımı paketleri öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerle sohbet eden heyet, Hamzalı köylülerin misafirleri için hazırlamış oldukları öğle yemeğine geçildi.

Törene, Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Diyarbakır İl jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay H. Hilmi Atabay, İlçe Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Aydın Kutlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, Kulp Milli Eğitim Müdürü Fesih Yener, Cumhuriyet Başsavcısı Çağdaş Erol, Kulp İlçe Emniyet Amiri Bülent Ulutürk, daire amirleri, köy muhtarları ve köylüler katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Maraşlı Diyarbakır Hamzalı Kulp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title