Haberler

Hamza Yerlikaya Yağlı Güreşi Federasyondan Ayırmayız

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Güreş Federasyonu altında olmak bazılarının zoruna gidiyor, yağlı güreşi ayıralım, diyorlar.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Güreş Federasyonu altında olmak bazılarının zoruna gidiyor, yağlı güreşi ayıralım, diyorlar. Buna müsaade etmeyiz, ettirmeyiz dedi.

Güreş Federasyonu'nun düzenlediği Yağlı Güreş Semineri, Kemer İlçesi'ndeki Majesty Mirage Park Otel'de başladı. Seminere, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, federasyon yöneticileri, 69 başpehlivan, 86 başaltı pehlivan ve 500'e yakın hakem ve cazgır katıldı. 2015 sezonunda yapılması planlanan yağlı güreş müsabakaları ve Kırkpınar güreşleri üzerine istişarelerde bulunulan seminerde konuşan Hamza Yerlikaya, Güreş camiasının artık, çekiştirme, gruplaşma, kutuplaşmayla kaybedecek vakti yok. Biz bu günleri geçirdik ve bir noktaya geldik dedi.

'YENİ SPORCULAR YETİŞTİRMEMİZ LAZIM'

Güreşte sporcu yetiştirme noktasında yaşanan sıkıntıya işaret eden Yerlikaya, 500 antrenörümüz var. Bunlardan her biri 1 sporcu yetiştirirse yılda 500 sporcu eder. Ama maalesef geriye baktığımızda 500 sporcumuz var mı Maalesef yok. Yağlı güreşlerde de aynı sıkıntı mevcut maalesef. Bunun için her birimizin bu çabayı beraber göstermemiz gerekiyor diye konuştu.

'YÜREKLİ ADAMLAR KİMSEDEN MEDET UMMAZ'

Güreş camiasında da yağlı güreşlerde de belirsizliğin ortadan kalktığını kaydeden Hamza Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü

Acaba kim iki boy üste çıkar, hangi torpil kurumunu kullanarak yukarı çıkar. Artık bunlar yok, 2 senedir kalktı bunlar. Türk güreşindeki bu hastalıktan kurtulduk ve yolumuza devam edeceğiz. Bu hastalık bir daha güreş camiasına girmesin. Er meydanında yüreği ve bileği güçlü olan yukarı çıksın. Kimseden medet ummayalım. Zaten yürekli adamlar kimseden medet ummaz. Biz ilk geldiğimizde bu tarz toplantılar yoktu. Ne hakem sınavı yapılırdı, ne de kurumsal yapı vardı. İsteyen iki boy yukarı çıkardı. O dönemde bir belirsizlik vardı. Artık bunların hiçbiri yok, her şey değişti. Hak edenler, sınavlarını başarıyla verenler artık bir yerlere geliyor. Adalet ve hakkaniyetlikten hiç kimse taviz vermeyecek. Bu kirli yapıyı süpürdük temizledik. Temizlemeye de devam edeceğiz.

'TÜRKİYE'DE HERKES YİĞİT DOĞAR'

Yağlı güreşlerde yeniliklere açık olmak gerektiğine işaret eden Hamza Yerlikaya, şöyle dedi

Seyir anlamında biraz daha heyecan duyulacak bir noktaya getirmemiz lazım. Zaten şu anda iyi yolda ama daha da ileri götürmemiz gerekmekte. Bu organizasyonlarımızı doğu bölgelerimize de götürmemiz lazım. Akdeniz, Ege, Trakya'dan çıkartarak Doğu ve Güneydoğu'ya da götürmemiz lazım. Çünkü her çocuk o çağlarda güreş yapmıştır. Türkiye'nin kendisinde, dokusunda, ruhunda bu vardır. Burada herkes yiğit doğar. Pehlivan doğar. İşte bunları değerlendirmek lazım.

'ET TIRNAKTAN AYRILMAZ'

Yağlı güreşin federasyondan ayrılmasına yönelik söylentiler olduğunu da hatırlatan Hamza Yerlikaya, bu konuda şöyle dedi

Böyle bir şey yok. Her güreş dalına geleneksel spor dalı altında şube mantığını kesinlikle kabul etmeyiz. Eti tırnaktan nasıl ayırabilirsin Vücudun bir tarafını alıp kenara nasıl at diyebilirsin Şu anda 'dalları ayıralım' diyenler geçen yıllarda 'ayrılamaz bir bütün diyenlerdir' biliyorsunuz. Güreş Federasyonu altında olmak bazılarının zoruna gidiyor ve 'yağlı güreşi ayıralım' diyorlar. Uluslararası olabilmek için federasyon bünyesinde olman gerekiyor ve yağlı güreşi ayırıp geleneksel spor dalları arasına katmak nasıl bir düşüncedir Bunun konuşulması bile yanlıştır. Buna müsaade etmeyiz, ettirmeyiz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamza Yerlikaya Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title