Haberler

Hamza Rüstem Resmen 'Müze' Oldu

Güncelleme:

Karşıyaka Belediyesi tarafından hizmete açılan ve yılda 15 bin kişi tarafından ziyaret edilen Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Özel Müze statüsüne kavuştu.

Karşıyaka’nın ilk özel müzesi, bundan sonra Bakanlığın ulusal ve uluslararası tüm tanıtımlarında yer bulacak.

RESMİ TANITIM İMKANI

Fotoğraf kültürünü yaşatmak ve eski dönem teknolojilerini geleceğe yansıtmak için Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenerek Özel Müze ilan edildi. Hamza Rüstem bundan sonra Bakanlığın resmi sitesinde tanıtılacak ve Bakanlık tarafından yapılan ulusal ve uluslararası tanıtımlarda da kendisine yer bulacak. Yılda 15 bin kişiyi ağırlayan Fotoğraf Evi’nin ziyaretçi sayısı artacak. Müze, ulusal ve uluslararası sergi değişimlerinden ve AB fonlarından da yararlanabilecek.

YENİ MÜZELER YAPACAĞIZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka’nın tanıtımı için projeler hazırlıyoruz. Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nin, müze statüsüne kabul edilmesi bizim için onur verici bir gelişmedir. Bu sayede ulusal ve uluslararası tanıtım imkanı yakalayacağız. Önümüzdeki süreçte, Karşıyaka’ya yeni müzeler kazandırılması için çalışacağız” dedi.

MÜZE’DE NELER VAR

Mavişehir’de geniş bahçesiyle ziyaretçilerini bekleyen Hamza Rüstem Müzesi, alanında tek durumda. Müzede, Cumhuriyet döneminde mübadeleyle Girit’ten İzmir’e gelen Hamza Rüstem’in Kemeraltı girişindeki fotoğrafhanesinde yıllarca kentin her köşesinden çektiği fotoğraflar ile fotoğrafçılıkta kullandığı materyaller sergileniyor. Müzede, antika ve kolleksiyon değerinde onlarca fotoğraf makinesi, basım aletleri ile yüzlerce fotoğraf ve eski belge yer alıyor. Başta fotoğraf eğitimi alan öğrenciler olmak üzere, farklı yaşlardaki gruplarca eğitim ve gezi amaçlı kullanılan müzede, siyah beyaz baskı tekniğinin kullanıldığı karanlık oda ve sunum salonu da bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title