Haberler

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Ismail Heniyye

- İsmail Heniyye'nin Raid el-Attar Camisi'ne gelişi ve karşılanması Cuma namazının kılınması İsmail Heniyye'nin konuşması Halil el-Hayye'nin konuşması Heniye ve Hayye'nin cemaatle selamlaşması Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, hareket olarak Arap ülkeleriyle "stratejik...

- İsmail Heniyye'nin Raid el-Attar Camisi'ne gelişi ve karşılanması

Cuma namazının kılınması

İsmail Heniyye'nin konuşması

Halil el-Hayye'nin konuşması

Heniye ve Hayye'nin cemaatle selamlaşması Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, hareket olarak Arap ülkeleriyle "stratejik ve güçlü" ilişkiler kurmak istediklerini belirtti.

Gazze Şeridi'nin Refah kentinde yer alan Raid el-Attar Camisi'nin açılışında konuşan Heniyye, "Başta Mısır olmak üzere Arap ülkelerindeki kardeşlerimizle stratejik ve güçlü ilişkiler inşa etmek istiyoruz." dedi.

Hareketin Mısır ile gerçekleştirdiği son görüşmelerin başarılı geçtiğini belirten Heniyye, "Mısır'a diyoruz ki 'Gazze'den size iyilik dışında hiçbir şey gelmez'." diye konuştu.

Öte yandan, hareketin siyasi büro başkan yardımcılığına seçilen Halil el-Hayye, Raid el-Attar Camisi'nde okuduğu hutbede, "Filistin hiç kimseyle paylaşılmayı kabul etmez. İki devletli çözüm bugün başarısız olduysa ortaya atıldığı gün de başarısız olmasındandır." ifadelerini kullandı.

Hayye, Filistinli yöneticileri prensipler üzerinde birleşmeye davet ederek yöneticilerden ABD'ye güvenmemelerini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Heniyye Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title