Haberler

Halk Ozanı Aşık Veysel, Kartal'da Anıldı

Kartal Belediyesi, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu için bir anma gecesi düzenledi.

Kartal Belediyesi, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu için bir anma gecesi düzenledi. Gecede, Aşık Veysel'in sevilen türkü ve şiirleri tiyatro sanatçısı Yakup Yavru ve Kartal Belediyesi THM Koro şefi Özgür Doğan tarafından seslendirildi.

Kartal Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 41. yılı sebebiyle bir anma gecesi düzenledi. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapılan programa Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, belediye birim müdürleri, ozanlar, şairler ve vatandaşlar katıldı. Gecede Aşık Veysel'in sevilen türkü ve şiirlerinden seçilen eserler tiyatro sanatçısı Yakup Yavru ve Kartal Belediyesi THM Koro Şefi Özgür Doğan tarafından seslendirildi.

"ŞİİR VE DİZELERİ BARIŞA IŞIK TUTUYOR"

Aşık Veysel'in kendi sesinden ve fotoğraflarından düzenlenen barkovizyon gösterisi ile başlayan gecenin sunuculuğunu üstlenen Özlem Doğan, "Aşık Veysel'i görmesek de onun şiirleriyle türküleriyle büyüyerek onu çok sevdik ve özlüyoruz. Aşık Veysel gönül gözünü dünyaya açmış bir halk ozanıdır. Onun çığır açan sözleri önümüzü aydınlatıyor, şiir ve dizeleriyle barışa ışık tutuyor" dedi.

Gecede Kartal Belediyesi THM Koro şefi Özgür Doğan ve tiyatro sanatçısı Yakup Yavru, Aşık Veysel'in şiirlerini ve türkülerini seslendirdi. Sanatçılar, Aşık Veysel'in Cumhuriyet'in 10. yılı için 1933'de yazdığı destanı, 'Birlik şiiri Allah bir peygamber hak', 'Uzun ince bir yoldayım', 'Havalanma telli turnam', 'Yastadır ey deli gönül', 'Seherde ağlayan bülbül', 'Benim sadık yarim kara topraktır', 'Güzelliğin on para etmez', 'Ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın' gibi türkü ve şiirlerini seslendirdi.

Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Aşık Veysel'in şiirleri ve türküleriyle Türk halkının gönlünde taht kuran önemli bir ozan olduğunu söyledi. Veysel'in şiirlerinde her zaman birlik ve beraberliğe vurgu yaptığına dikkat çeken İkisivri, "Aşık Veysel her zaman kalbimizde yaşacak. Dostları onu hep hatırlayacak" diyerek Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün adına sanatçılara plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal Belediyesi Yakup Yavru Özlem Doğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title