Haberler

Halk Oylamasının Ardından

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 1 Kasım 2015 seçimlerine kıyasla dış temsilciliklerde katılımda yüzde 14,33 oranında bir artış yaşandığını, resmi olmayan sonuçlara göre gümrükler dahil yurt dışı seçmenin 831 bin 208'inin 'Evet' oyunu kullandığını belirtti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 1 Kasım 2015 seçimlerine kıyasla dış temsilciliklerde katılımda yüzde 14,33 oranında bir artış yaşandığını, resmi olmayan sonuçlara göre gümrükler dahil yurt dışı seçmenin 831 bin 208'inin 'Evet' oyunu kullandığını belirtti.

Aynı zamanda AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı görevini de yürüten Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, halk oylamasına dış temsilciliklerde 1 milyon 325 bin 688 ve gümrük kapılarında 98 bin 539 kişi olmak üzere 1 milyon 424 bin 277 seçmenin katıldığını bildirdi.

Yurt dışındaki toplam seçmenin yüzde 48'inin sandığa giderek rekor bir katılıma imza attığını vurgulayan Yeneroğlu, "1 Kasım 2015 seçimlerine kıyasla dış temsilciliklerimizdeki katılımda yüzde 14,33 oranında bir artış yaşanmıştır. Resmi olmayan sonuçlara göre gümrükler dahil yurt dışı seçmenin 831 bin 208'i 'Evet' oyunu kullanmıştır. Sadece dış temsilciliklerde kullanılan oylar dikkate alındığında 'Evet' oranı yüzde 59,46'dır." ifadelerini kullandı.

Seçmenlerin yoğun olarak yaşadığı ülkeler arasında Avrupa ülkelerinde en fazla "Evet" oyunun yüzde 75 oranla Belçika'da çıktığına dikkati çeken Yeneroğlu, Belçika'yı, yüzde 73 ile Avusturya, yüzde 71 ile Hollanda, yüzde 65 ile Fransa, yüzde 63 ile Almanya'nın takip ettiğini kaydetti.

Yeneroğlu, "Yine seçmen yoğunluğuna göre dış temsilcilik bazında Lyon'da yüzde 86 oranla en yüksek 'Evet' tercihi kullanılmıştır. İkinci sırada yüzde 79 ile Anvers ve üçüncü sırada yüzde 75 ile Essen yer almaktadır. Lübnan'da ise seçmenlerin yüzde 93'ünün 'Evet' oyunu kullanması dikkat çekmektedir. Gümrük kapılarındaysa 52 bin 961 vatandaşımız 'Evet' demiştir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Yeneroğlu AK Parti Belçika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title