Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Vatandaşlarımız İdlib'teki, Halep'teki, Şam'daki ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umudu ve vicdanı olan Türkiye'nin lider ülke olmasına, yeniden büyük Türkiye olmasına imkan tanıyacak...

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Vatandaşlarımız İdlib'teki, Halep'teki, Şam'daki ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umudu ve vicdanı olan Türkiye'nin lider ülke olmasına, yeniden büyük Türkiye olmasına imkan tanıyacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekleme kararı almış vaziyettedir." dedi.

Anadolu Ajansının Çankırı Bürosunu ziyaret eden Akbaşoğlu, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yasama, yürütme ve yargıyı doğrudan milletin belirleyeceğini ifade eden Akbaşoğlu, "İlk ve son sözü her zaman millet söyleyecek, dolayısıyla bu söz sadece meclisin duvarında ve anayasanın yaprakları arasında kalmayacak. Kuvvetler fiile çıkacak ve gerçek anlamda sivil, demokratik bir cumhuriyete hep beraber erişmiş olacağız." diye konuştu.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının parti meselesi olmadığını, din, devlet, vatan ve millet meselesi olduğunun altını çizen Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız İdlib'teki, Halep'teki, Şam'daki ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umudu ve vicdanı olan Türkiye'nin lider ülke olmasına, yeniden büyük Türkiye olmasına imkan tanıyacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekleme kararı almış vaziyettedir. Zira biz lider ülke Türkiye öncülüğünde bütün insanlığın umudu ve vicdanı olarak yeni bir dünya kuracağız. 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oylarıyla yeni bir günün, yeni bir başlangıcın, yeni bir devrin mührünü inşallah bütün dünyaya vuracağız."

Akbaşoğlu, 16 Nisan halk oylaması sonucunda Çankırı'dan birincilik beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Emin Akbaşoğlu Çankırı Türkiye İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title