Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'ye büyük sancılı günler yaşatan hükümetsiz günlerin bir daha yaşanmayacağını söyledi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'ye büyük sancılı günler yaşatan hükümetsiz günlerin bir daha yaşanmayacağını söyledi.

Milletvekili Tin, Honaz ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek halk oylamasıyla milletin huzuruna getirilen anayasa değişiklik paketinde yer alan maddeleri ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Parlamenter sistemde hükümetin göreve başlaması için Meclis'ten güvenoyu alması gerektiğini ifade eden Tin, şunları söyledi:

"Şayet hükümet Meclis'ten güvenoyu alamaz ise hükümet kurulamıyor. Bu durum çoğu zaman yönetim boşluğuna ve siyasi krizlere yol açıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkede artık yönetim boşluğu oluşmayacak. Çünkü cumhurbaşkanı seçildiği an hemen hükümeti kurup icraatlarına başlayabilecek. Doğrudan halk tarafından seçilen yürütmenin başındaki cumhurbaşkanı göreve seçimle gelip görevden yine seçimle gidecek. Yani hükümetleri artık millet sandıkta kuracak. Böylece siyasi ve ekonomik istikrarın kaynağı millet olacak. Türkiye'ye büyük sancılı günler yaşatan hükümetsiz günler bir daha yaşanmayacak. İşte bu nedenle 16 Nisan'da yapılacak referandumun büyük önemi var. Türkiye'nin, önümüzdeki süreçte bir daha hükümetsiz günler yaşamaması için hep birlikte millet olarak referandumda 'evet' diyeceğiz ve yönetim sistemimizde yeni bir sayfa açacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'la ilgili "kontrollü darbe girişimi" sözlerini de eleştiren Tin, "Bu sözler canlarını seve seve bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimize büyük bir hakaret, yakınlarını ise yaralayan ifadelerdir, asla kabul edilemez. Milletimizin tarandığı, insanların tankların altında ezildiği, milli iradenin temsil makamı olan Meclis'in bombalandığı 15 Temmuz darbe girişimine böyle kendini bilmez sözlerle yaklaşmak milletimize ihanettir. Millet bunun hesabını 'evet' diyerek 16 Nisan'da sandıkta mutlaka soracaktır." dedi.

Tin, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vatanın birliğine kastedenlere karşı tavrının sert olduğunu, ülke meselesi söz konusu olduğunda topluma verdiği her mesajında birlik ve beraberliği vurguladığını kaydetti.

Tin'e Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, AK Parti Honaz İlçe Başkanı Zekeriya Akan ve teşkilat mensupları eşlik etti.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Türkiye Denizli Honaz Politika Güncel Haberler

title