Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 16 Nisan'daki halk oylamasında "hayır" diyeceklerin köprüye, üçüncü havalimanına, Kanal İstanbul Projesi'ne, Marmaray'a da karşı çıktığını belirterek, "Tüm anayasa değişikliklerine 'hayır' demişlerdir bizim dönemimizde.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 16 Nisan'daki halk oylamasında "hayır" diyeceklerin köprüye, üçüncü havalimanına, Kanal İstanbul Projesi'ne, Marmaray'a da karşı çıktığını belirterek, "Tüm anayasa değişikliklerine 'hayır' demişlerdir bizim dönemimizde." dedi.

Şahin, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, 15 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadığı hain darbe girişiminin başka bir ülkede meydana gelmesi durumunda o ülkenin ayakta kalmasının çok zor olacağına işaret etti.

Milletin demokrasiye, iradesine, kendi iradesiyle oluşan parlamentoya ve seçtiklerine sahip çıkması sonucu hain darbe girişiminin püskürtüldüğünü anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu darbe girişiminde bulunanlarla ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları arka arkaya davalarını açıyor. Yeni bir dava açıldı. Baş sorumlusu Pensilvanya'daki ihanetin başı, başsavcılığın iddianameye yansıyan beyanlarına göre, Ankara Kazan'daki Akıncı Üssü'nde bir prefabrik ev inşaatına başlanmış, 25 Temmuz'da bitirilme talimatı verilmiş, darbe girişiminde bulunanlar tarafından ve yine iddianameye göre kim gelecek buraya eğer darbe başarılı olsaydı? Buraya Pensilvanya'daki zat gelecekti, ihanetin başı ve Türkiye'yi oradan yönetmeye başlayacaktı, Humeyni taklitçisi ama çok şükür milletimiz ve milletimizin emrinde olmaktan şeref duyan Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ferasetli ve dikkatli davranması sonucu yöneticisiyle milletin birlikte hareket etmesi sonucu bu ihanet hedefine ulaşamadı."

Halk oylamasına da değinen Şahin, cumhurbaşkanının şu anda yetkilileri olduğunu ancak sorumluluğunun olmadığını belirtti.

Bu sistemle cumhurbaşkanının Yüce Divan'a daha kolay gidebileceğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"'Tek adam diktatörlüğü olacak.' diye birtakım değerlendirmelerde bulanmak son derece abesleşti. Bunu iddiada bulunan siyasi parti genel başkanına buradan sesleniyorum. Diyelim ki, bu anayasa değişikliği referandumda 'evet'le geçti, 2019 yılına geldik, sizin cumhurbaşkanı adayınız olmayacak mı Sayın Kılıçdaroğlu veya siz cumhurbaşkanı adayı oldunuz veya partinizden biri cumhurbaşkanı adayı oldu, Karabük'e geldi, esnaf arkadaşları ziyaret etti, sizden oy istiyor, sizden biriniz 'Sayın Kılıçdaroğlu siz tek adam diktatörlüğü getirecek diyordunuz, diktatör olmak için mi bizden oy istiyorsunuz.' diye sorarsa ne cevap vereceksiniz? Bakın görün bunlar yaşanacak çünkü şimdi 'hayır' diyenler hayatları boyunca hiçbir şeye 'evet' dememişler ki. Köprü yaparız 'hayır', üçüncü havalimanı yaparız 'hayır', Kanal İstanbul Projesi'ni geliştiririz 'hayır', Marmaray'a 'hayır', her şeye 'hayır' derler. Tüm anayasa değişikliklerine 'hayır' demişlerdir bizim dönemimizde. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili sizin önünüze getirmiş olduğumuz yüze 69 oyla kabul ettiğiniz anayasa değişikliğine de 'hayır' dediler. Bu ne demek biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini biz doğru bulmuyoruz.' demektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Şahin Marmaray İstanbul Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title