Haberler

Halk Otobüsünün Yanması

Kavacık TEM otoyolunda Tuzla Topkapı seferini yapan halk otobüsünün yanması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Tuzla-Topkapı seferini yapan halk otobüsünün yanması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Kavacık TEM otoyolunda Tuzla'dan Topkapı'ya giden halk otobüsü, henüz belirlenemeyen nedenle alev alarak bariyerlere çarptı.

Otobüste çok sayıda kişi mahsur kaldı. Bu sırada otobüsün camlarını kıran bazı yolcular dışarıya çıkmaya çalıştı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin de çalışma başlattığı bölgede, yoldan geçen meraklı sürücülerin trafiği aksatmaması için halk otobüsünün önü iki tırla kapatıldı.

Sağlık ekiplerinin incelemesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 10'dan fazlası kişinin de yaralandığı belirlendi. İlk müdahaleleri yapılan yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

"Birden patlama oldu"

Yolculardan Mutaver Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Annemin mezarını ziyaret için yengemle Tuzla'ya gitmiştim. Mezarlıktan sonra eve dönüyorduk. Birden patlama oldu. Kendimizi dışarı attık. O arada da içeride kalan yengem hayatını kaybetti" diye konuştu.

Çifti, olay sonrası sağlık ve yardım ekiplerinin, ilk müdahale için geç kaldığını iddia etti.

Bu arada hayatını kaybeden 4 kişiden birinin Tevrat Barışık olduğu tespit edildi. Diğer ölen kişilerin kimliklerini belirleme çalışmaları devam ediyor.

İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangın sonrası halk otobüsü kullanılamaz hale geldi.

Olay sonrası gözaltına alınan otobüs şoförü Zeynel A. ilk ifadesinde, "Otobüs arka taraftan yanmaya başladı. Orta kısma kadar geldi. Onu görünce bariyerlere çarptım" dediği öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title