Haberler

Zonguldak'ta Halk Otobüsüne Taşlı Saldırı Kamerada

Güncelleme:

Dilaver Mahallesi güzergahında yolcu taşıyan özel halk otobüsü, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce taşlandı.

Zonguldak'ta özel halk otobüsünün taşlı saldırıya uğraması nedeniyle yaşanan panik, araçtaki güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Halk otobüsünün işletmecisi Akın Kavi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamera kayıtlarını polise teslim ettiklerini ve şikayetçi olduklarını söyledi.

Kentte taşımacılıkla alakalı birçok sorun yaşadıklarını, bunlarla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına müracaatta bulunduklarını anlatan Kavi, şöyle konuştu:

"Zonguldak Belediyesine defalarca yolcu taşımadaki usulsüzlükler konusunda yazılı şikayette bulunduk. Kurum olarak ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Taşımacılık yaptığımız güzergahta başka otobüsler yolcu alıyor. Geçen hafta belediye başkanıyla görüştüğümüzde '17-18 Şubat tarihine kadar önlem alınmazsa hizmetlerimizi iki gün durdurmak zorunda kalacağımızı' iletmiştik. Bugüne kadar belediyeye beş dilekçe verdik. Zam talebinde de bulunduk. Yaklaşık 15 ayda herhangi bir cevap verilmedi. Şimdi seçimi öne sürüyorlar ve meclisten geçiremeyeceklerini söylüyorlar. Bir belediye Danıştaydan gelen mahkeme kararını nasıl uygulamaz? Mahkeme kararı uygulanmıyor. Bunun mücadelesini 2010'dan itibaren veriyoruz. Danıştayda bizim haklılığımız ortaya çıktı. Firma olarak muhatabımız belediyedir. Zonguldak Belediyesiyle sözleşme yaptık. Belediyenin gerekli önlemleri alması gerekiyor."

Araçtaki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde taşlı saldırı nedeniyle kısa süreli panik yaşayan yolcuların aracın durmasının ardından birbirlerini sakinleştirmeye çalışması yer alıyor. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title