Haberler

Haliç'te Düzenlenen Dragon Yarışları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

İstanbul Eyüp Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Fetih ve Gençlik Şöleni kapsamında Haliç'te Dragon Yarışları düzenlendi.

İstanbul Eyüp Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Fetih ve Gençlik Şöleni kapsamında Haliç'te Dragon Yarışları düzenlendi. İlçedeki lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı 48 takımın kıyasıya mücadele verdiği dragon yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

Haliç'te Eyüp Belediyesi tarafından 'Gücümüz Gençliğimiz' sloganıyla gerçekleştirilen Fetih ve Gençlik Şöleni kapsamında ilçedeki lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı 48 takımın katıldığı Dragon Yarışları düzenlendi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'nın da öğrencilerle birlikte kürek çekip takımca birinci olduğu yarışlar oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrencilerin ilgisinden ve yarışlardaki mücadelelerinden oldukça mutlu olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Çamur bataklığından üstü kapatılarak iptal edilmek istenen Haliç'ten bugün elhamdülillah bugünlere su sporlarının yapıldığı, insanların kültür ve sanat faaliyetlerini yaptığı, bir kültür havzası haline gelmiş Haliç'e geldik. Bugün biz bu sene ilk defa Eyüp Belediyesi olarak gençlerimizi 10 gün sürecek bir festival havasında Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlayalım istedik. Bugün dördüncü günümüz inşallah. Bugün de dragon yarışları yapılacak. Haliç'te gerçekten çok sayıda takımımız var. Onlar için de ilk deneyim. İlk defa su sporları anlamında bir yarışma tertip ediliyor. Bu kadar ilgi göreceğini açıkçası biz de bilmiyorduk. Ama gördük ki güzel işler güzel karşılık buluyor. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Çok güzel etkinlikler oluyor, herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Lise öğrencileri için bir mezuniyet şöleni de hazırladıklarını kaydeden Remzi Aydın, "Çocuklarımızın bu yönde talepleri olmuştu. Onlar tabii bütün yılın yorgunluğunu, stresini atmak istiyorlar. Biz de hem festival kapsamında olmak üzere, hem de mezuniyet şöleni taleplerini karşılamak amacıyla, ama ülkemizin içinde bulunduğu koşulları da göz önünde bulundurmak üzere, bizim milli, manevi değerlerimize aykırı düşmeyecek şekilde bir konsepte bir şölen tertip ettik" dedi.

Lise öğrencileri yarışmalar için sıralarını beklerken alanda kurulan geleneksel sporlar standları ile diğer alanlarda keyifli dakikalar geçirerek güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirdi. Eyüp Belediyesi'nin bir ilk olarak gerçekleştirdiği dragon yarışları, Pazar günü yapılacak finallerle sona erecek. Etkinlik kapsamında Pazartesi günü Mustafa Ceceli'nin konser vermesi bekleniyor.

Ayrıca etkinlikler kapsamında ayrıca Fatih Sultan Mehmet ve Akşemsettin Hazretleri'nin canlandırıldığı bir sahne performansı gerçekleştirildi. Öğrenciler İstanbul'un Fethi'nin canlandırıldığı gösteriyi büyük bir ilgi ile izledi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın İstanbul Haliç Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title