Haberler

Haliç Metro Köprüsü Bitme Aşamasına Geldi

Güncelleme:

Tarihi yarımadanın silüetini bozacağı iddiasıyla sık sık gündeme gelen Haliç Metro köprüsünde son aşamaya gelindi.

Tarihi yarımadanın silüetini bozacağı iddiasıyla sık sık gündeme gelen Haliç Metro köprüsünde ilk kazma 2 Ocak 2009'da vurulmuştu. Çevre düzenlemelerinin hızla devam ettiği köprü bitme aşamasına geldi.

SEYİR TERASLARI OLACAK

Yelkenli gemi şeklindeki köprünün Şubat sonunda bitirilmesi planlanıyor. Raylı sistem ve yaya geçişini mümkün kılacak köprüde, vatandaşların Haliç'i izlemesini sağlayacak seyir terasları yer alacak.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ HIZLA DEVAM EDİYOR

İlk kazmanın 2 Ocak 2009'da vurulduğu köprüde halen çevre düzenlemesi, metal kaplama, aydınlatma, korkuluklar, merdiven, yürüyen merdiven ve asansör montajları, elektro mekanik çalışmaları gibi ince mimari çalışmalar devam ediyor. Kum torbalarıyla yapılan ağırlık testlerinin devam ettiği köprüye 27 Ocak'ta enerji verilecek. Denizin içindeki kazıkların paslanmasını engellemek için de sürekli akım verilecek.

TAKSİM-YENİKAPI HATTINI BAĞLAYACAK

Köprü, toplam 5.2 kilometre uzunluğundaki Taksim - Yenikapı Metro Hattı Projesini birbirine bağlayacak, Şehzadebaşı ve Şişhane yönünden gelen tünelleri birleştirecek. Taksim Yenikapı arasının 8 dakika sürmesi planlanıyor. 2 çelik kuleye sahip olan köprünün 'askılı köprü' kısmı 4 ayak üzerinde yükseliyor.Taşıyıcı kazıklar Haliç dibindeki kaya zemine çakılarak inşa edilmiş.

KÖPRÜ BÜYÜK GEMİLERİN GEÇİŞİ SIRASINDA AÇILABİLECEK

Köprü, büyük gemilerin geçişi için açılabilir özellikte. Köprünün Unkapanı tarafında yer alan 120 metre uzunluğundaki açılır-kapanır köprü, merkez ayağının üzerinde dönerek açılacak. Yükseliği 17 metrenin altındaki tekneler köprünün altından direkt geçebilecek.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI

Araç trafiği için kullanılmayacak köprüde metro duraklarının yanı sıra, köprünün her iki tarafında boylu boyunca uzanan yayaların yürüyebileceği balkonlar bulunuyor. Tarihi yarımada ve Süleymaniye Cami'nin silüetini bozacağı iddiasıyla sık sık gündeme gelen köprüde, Haliç ve İstanbul manzaralarını izlemek için seyir terasları yer alıyor.

YAKLAŞIK BİN KİŞİ ÇALIŞTI

Yaklaşık bin kişinin emek verdiği Haliç - Metro Geçiş Köprüsü projesini Astaldı - Gülermak Ortak Girişimi (AGJV), köprünün elektromekanik ve ince işlerin yapımını ise Alarko - Rotem - Hyundai Konsorsiyumu yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taksim Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (6)

RECEP IŞIKrecepisik5656@gmail.com:

CHP VE DİĞER PARTİLERE ÖRNEK TEŞKİL ETMESİ DİLEĞİ İLE EMEĞİ GEÇENLERİ EN İÇTEN KALBİ DUYGULARIMLA SELAMLAR HEPSİNİ ALLAH A EMANET EDERİ.ALLAH YAR VE YARDIMCILARI,YOLLARI AÇIK BAHTLARI AK OLSUN.ALLAH ONLARI DÜNYA LİDERLERİNE ÖNDER,BİZİMKİLERE DE ÖRNEK KILSIN.ALLAH UTANDIRMASIN,MAHCUP ETMESİN.

34
8
yanıtYanıtla
feridvoussefashion@gmail.com:

Durmak yok Hizmete devam!...

15
6
yanıtYanıtla
FUNNYgalipsev@hotmail.com:

Buraya yorum yazmadan önce, Yapılmakta olan bir ucubeyi yakından gördünüz mü? Eğer görmediyseniz Gariplikleri size anlatayım. Gördüyseniz, daha dikkatli bakın .. 1-) Bu köprü hiç yapılmaz ve Haliç Tüp geçitle (tünelle) pek ala geçilebilirdi. 2- Köprünün tam ortasında Durak var.!!! Köprünün her iki yanında yaya yürüme yolları yapılmış.!! 3- İşin daha komiği köprünün bir yanından diğer yanına geçebilmek için köprünün üstüne ÜST Geçit yapmışlar.!!! (gece kondu gibi duruyor.)Köprü üstündeki durağa gidebilmek için, köprünün en az yarısını yürümek gerekiyor.. Karşı tarafa geçebilmek için, köprünün üstündeki üst geçitten karşıya geçeceksin.. ( Dünyada eşi benzeri olmadığından yüzde yüz eminim.)Atatürk köprüsünden (Unkapanı köprüsü) geçerken bile kafanıza yıkılacakmış gibi görünüyor..!!!

7
14
yanıtYanıtla
Fethi Yasir Nalbantfynalbant@gmail.com:

Sen kullanmazsın, eşine dostuna kullandırtmazsın olur biter koçum.. Zorlayan yok değilmi...

yanıt0
yanıt0
baygaraahmetbaykara33@hotmail.com:

kim yaptı lan bu köprüyü buraya....!!!

14
3
yanıtYanıtla
AS.01.ADANALIcemal.karaciger@ipa.com.tr:

YA SANKİ TARİHİ ESERİ YIKIYOR GİBİYDİLER ; YIKIMI DURDURMAK İÇİN MAHKEMEYE GİTMEMİŞLER Mİ?HATTA DANIŞTAYA ,YARGITAYA BİLEM GİTMELİ GEREKMEZ Mİ ?ADAM NASIL DA YIKIYOR BE ,HELAL SANA ADANALI CELAL ESKİDEN DE Mİ YIKARDIN SEN

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title