Haberler

Haliç'e Su Altı Tüneli

Istanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 2014 yerel seçimleri öncesinde açıkladığı ve 'ustalık eseriö olarak nitelendirdiği 'Haliç Su Altı Karayolu Tüneli'nin detayları ortaya çıktı.

Istanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 2014 yerel seçimleri öncesinde açıkladığı ve 'ustalık eseriö olarak nitelendirdiği ' Haliç Su Altı Karayolu Tüneli'nin detayları ortaya çıktı. Haliç'te deniz seviyesinin 8.5 metre altında inşa edilecek tünel köprü, deniz tabanına çakılacak kazıklar üzerine kurulacak.

80 metre derinliğe çakılması planlanan yaklaşık 44 kazık üzerine yerleştirilecek tünelin altında da üstünde de deniz olacak. 35 metre genişliğinde dikdörtgen şeklinde tasarlanan tüp 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak.

BEYOĞLU İNCELEDİ, FATİH'E GELMEDİ

Haliç'in görüntüsünü değiştirecek projenin Fatih ilçesinde bulunan kısmı Unkapanı, 'Tarihi yarımada tarihi ve kentsel sit alanı\

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title