Haberler

Haleplilere Yardım Sürüyor - Bingöl/hatay

Bingöl'de başlatılan "Halep'e yol açın" kampanyasının süresi uzatıldı.

Bingöl'de başlatılan "Halep'e yol açın" kampanyasının süresi uzatıldı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, makamında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce bazı sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa "Halep'e yol açın" kampanyası başlattıklarını anımsattı.

Vatandaşlara kampanyaya destek çağrısında bulunan Barakgazi, "Savaş mağdurlarına yardım toplamak amacıyla 22 Aralık'ta başlatılan kampanyanın daha geniş kesimlere ulaşması için süreyi 13 Ocak'a kadar uzattık. Daha önce toplanan yardımlar, toplanacak yardımlarla birleştirilerek Suriye'deki savaş mağdurlarına gönderilecek." dedi.

Genç İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, herkesin Suriye'deki sıkıntıları yakından takip ettiğini söyleyerek "Birliktelik sağlayarak kampanyalarla onlara destek olmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Temsilcisi Muhittin Gilli de daha önce Suriye'deki savaş mağdurlarına Bingöl'den 8 tır yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti.

Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik de Suriyelilerin yarasını sarmaya gayret edeceklerini kaydetti.

***

Halep'ten tahliye edilen ailelere yardımlar sürüyor

Hayrat Yardım Derneği tarafından Halep'ten İdlib'teki kamplara gelen ailelere 5 tırlık insani yardım yapıldı

Hayrat Yardım Derneğince, Halep'in doğusundan tahliye edilen sivillere 5 tır insani yardım gönderildi.

Dernek başkanı Hakkı Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkının yanında olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Yardım çalışmalarına son dönemde hız verdiklerine vurgu yapan Aygün, "İçerisinde gıda, yakacak ve kıyafet olan 5 tır, Halep'ten İdlib'e gelen aileler için gönderildi. Daha önceden içeriye giren yardım malzemelerinin de dağıtımları sürüyor." dedi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan insani yardım malzemesi yüklü tırlar, kontrollerin ardından tampon bölgeye alınıyor. Burada Suriye'den gelen tırlara yüklenen battaniye ve gıda gibi yardım malzemeleri, dağıtılmak üzere İdlib'e gönderiliyor.

Halep'in batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra İdlib'e getirilen yaralıların ise Türkiye'ye devam etiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Bingöl İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title