Haberler

Halep'ten Kaçış Sürüyor

Güncelleme:

Suriye'deki iç savaşın kilit kenti Halep'te yaşayanlar canlarını kurtarmak için yollara düştü. Ölümden kaçan binlerce Halepli uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Suriye'deki iç savaşın kilit kenti Halep'te, Esad rejiminin kuşatması sonucu muhalifler zor durumda kalınca, beklenen büyük göç dalgası başladı. Birkaç parça eşyayla sınıra gelmeye çalışan mülteciler buradan Türkiye'ye geçmeye çalışıyor.

KAÇAN BİNLERCE HALEPLİ UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Halep'te şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Son bir haftada Esad'a bağlı ordu birliklerinin yaptığı hava saldırılarında çok sayıda kişi ölmüş, onlarca kişi ağır yaralanmıştı. Halep'ten yola çıkan binlerce Halepli uzun araç kuyrukları oluşturdu.

YARALANAN SURİYELİLER HATAY'DA TEDAVİ EDİLİYOR

Suriye'nin İdlib kentinde son günlerde çıkan çatışmalarda yaralanan 30 Suriyelinin Hatay'da tedavi altına alındığı öğrenildi. Suriye'deki iç savaş aralıksız devam ediyor. Hava saldırıları ve çatışmalarda yaralananlar da tedavi için akrabaları tarafından araçla veya yaya olarak Türkiye'ye getiriliyor.

HAVA SALDIRILARINDA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İdlib kentinde Esad rejimine bağlı birliklerle muhalifler arasında son bir hafta içinde çıkan çatışmalarda yaralanan Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaştırılıyor. İlk müdahaleleri sınır kapısında yapılan yaralılar, ambulansla Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk ediliyor. Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalarda çatışmalar şiddetlendi. Bölgeden gelen bilgiler, Esad rejimine ait savaş uçaklarının İdlib köy ve kasabalarını hava saldırıları ile vurduğu yönünde. Hava saldırılarında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye İdlib Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Siyaset BilimciMobil-ANDROID:

Türkiye AKP'yi seçerek tarihindeki en büyük belayı başına almıştır.

37
11
yanıtYanıtla
ASL:

ESAD kadar zalim bir insan yoktur herhalde

33
11
yanıtYanıtla
tcMobil-ANDROID:

yakında ülkeyi suriyelilere tahsis edip bizi sınır dışı edicekler,allah korusun aynı durum bizim başımıza gelse bizi hiç bi ülke almaz ayrıca zaten tarihte türk mülteci diye bişey de yok türk kaçmaz

16
9
yanıtYanıtla
tugrul:

Arkadaslar size bir sorum var. . Turkiyeye Suriyenin nufusu 22 miljon. . Turkiyede herhalde 2 miljon oldular. . Yani yuzde onu. . EE o zaman bizde Suriyenin topraginin yuzde onunu vatanimiza katsak pek kötu olmaz herhalde. . Tamam bunlari alalimda fakat ayni zamanda bu insanlarin yasadiklari topraklarida ulkemize katalim ve bu insanlar bu topraklarda Turkiyenin bil ilcesi olarak yasasalar dahi iyi olmazmi??

8
14
yanıtYanıtla
Dersimli Devrimci Rafizi Muro:

Türkiyeye almayın artık yeter. Bizim insanımız zaten aç. Önce kendi insanımızı beslesin devlet. . Gitsinler nereye gidiyorlarsa gitsinler. Bizi rahatsız etmesinler. Hatta Türkiyedikilerde sınır dışı edilsinler.

11
6
yanıtYanıtla
doğrusu:

bu surıye ve kuzey ırak halkından hıc bır şey olmaz uymuşlar eğitim ögretım bilgi teknolojı devlet bile olamamışlar yem olmaya hazır adaylar şu hallerın ebakın nasıl toplum devletlermiş bom boş ey ataturk ne buy ınsanmıssın sen bir devletimiz var çalışan cumhurbaşkanı bile oluyor ne demek yani suriye halepden kacanlar 50 sene gerıye gıden şehirleri yıkılmış talan olmuş nasıl hayat surecek yenıden nasıl kalkınacak halkların cocukların gelecegı nasıl kurulacak devlet duzenı nasıl kurulacak eskıya ilemi çok yazık etmişler kendilerine geleceklerıde yok olmuş ülkemizin kıymetını bılmeyen bır avuc cahıl kurt kardeşimde var yok degıl ama bılmıyorlar asilik yapıyorlar başka ülkeler den medet umanlar kımse yardım etmez ne amerıka ne ıngıltere kendın yapacaksın kendın kuracaksın ama cok gec kırıldı dokuldu ortalık kendı kendılerını yakan ülke ınsanı surıyelıden başka değil

5
1
yanıtYanıtla
omer:

ahmet tavukoglu aglayarak amerikaya suriyeyi vurmasini ister 800 yillik turk devlet geleneginde boyle bir emsal yoktur. kurtlere helal olsun serefli insanlar olumune savasiyorlar

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title