Haberler

Halam Geldi 15 Ocakta Avrupa Sinemalarında

Güncelleme:

Yapımcılığını Sami Dündar'ın yönetmenliğini ise Erhan Kozan'ın üstlendiği Halam Geldi sinema filmi Türkiye'den sonra Avrupa'da da vizyona girecek.

Gazeteci Evrim Kanpolat'ın bizzat şahit olduğu yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak senaryosunu yazdığı, yapımcılığını Sami Dündar'ın yönetmenliğini ise Erhan Kozan'ın üstlendiği "Halam Geldi" sinema filmi Türkiye'den sonra Avrupa'da da vizyona girecek.

Türkiye'nin en büyük problemlerinden birini, çocuk yaşta gelin olan kızların acı dramını ve akraba evliliklerini ele alan filmin Avrupa gösterimi için özel afiş tasarlandı. Afişte yer alan "Özür Dileme Benden"aynı zamanda Işın Karaca'nın seslendirdiği ve "Halam Geldi Film Müzikleri" albümünde yer alan şarkının da adı.

Çekimleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin üç tarafı Rum toprakları, kalan tek girişi ise Türk askerleri tarafından çevrilmiş, Ezan seslerine Kilise çanının, Türk müziğine Yunan ezgilerinin eşlik ettiği sınır köyü AKINCILAR'da gerçekleştirilen "Halam Geldi" 03 Ocak 2014'te Türkiye'de, 15 Ocak 2014'te ise Avrupa'da vizyona girecek. "Halam Geldi" nin kısa süre önce yayınlanan ve çok konuşulan çarpıcı fragmanı ise video paylaşım sitesi Youtube'da 1 milyon izlenme sayısına ulaştı ve rekora doğru koşuyor.

Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan filme çocuk oyuncular Miray Akay(Myroslava Kostyeva), Melisa Celayir, Tunç Oral, Melis Kara, Down sendromlu Görkem Eşgünoğlu damgasını vururken Burçin Terzioğlu, Necip Memili, Tugay Mercan, Onuryay Evrentan, Dilek Çelebi, Ümit Çırak, Osman Alkaş, Şefika Ümit Tolun, Turgay Tanülkü, Manolis Sormainis dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Filmin yapımcısı Sami Dündar geçtiğimiz günlerde Paris'te ünlü Fransız PR uzmanı Bay Jean-François Gaye ve şirketi DARK STAR ile anlaştı. Anlaşmaya göre Halam Geldi Filmi Fransa'da özel olarak tanıtılacak ve Fransız izleyici ile buluşması sağlanacak. Fransız sinemasının önde gelen isimlerinin yanı sıra sinema eleştirmenleri ve yazarlarının katılımı ile Paris'te özel bir Gala gösterimi gerçekleştirilecek. Filmin tüm Avrupa ilişkileri ise Paris'te merkezi olan La Pluie Production tarafından yürütülmektedir. La Pluie bünyesindeki Sivil Toplum PR uzmanı Bayan Magalie Berges tarafından ise Fransız Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın Hakları Dernekleri ve politikacıların dikkatini çekmek üzere özel bir tanıtım planı başlatıldı.

Avrupa'da yaşayan Türkler için PR ve Reklam planlaması ise Almanya'nın Frankfurt kentinde merkezi bulunan Reklam Ajansı UNION MEDIA tarafından yürütülmektedir.

Berlin'li Rap sanatçısı Fuat ve Kürt Sanatçı Rojda, sözlerini Sami Dündar ve Fuat'ın birlikte yazdığı"Haende weg von meiner tochter" isimli Almanca ve Kürtçe dilinde bir şarkı seslendirdiler. Şarkının klibi 27 Aralık 2014 de tüm Avrupa ve Youtube'da gösterilecek.

Şarkının Sözleri:

HAENDE WEG VON MEİNER TOCHTER

Haende weg von meiner tochter
Schaem dich sie ist noch im kindes alter
Eine lebende leiche ist ihr kleiner körper
Kein verzeihen mehr du bist ihr mörder

Ein trauma fürs leben staendig klaffende wunden
So geht das kleine maedchen einfach zu grunde
Das leben ist kein spiel was bist du für ein kunde
Neue maenner braucht das land geistig gesunde


Sehe wie weit geht ein mensch ohne gewissen?
Zwischen sitten und gott hin und her gerissen
Eine therapie gibt es auch inzwischen
Du gehörst in ein kaltes bett ohne kissen

Daye limin babo limin
Ev çî qederamine limin
Ez zarokim hîna na hatime zawacê limin
Limin limin limin limin limin limin limin

Solch ein schandfleck bleibt für immer
Zu jung zur heirat sie bleibt im kinder zimmer
Um gottes willen reisst euch zusammen
Gute menschen hand in hand können alles schaffen

Schweigen ist keine lösung erhebe deine stimme
Eher oder spaeter fühlst du diese klinge
Kinder schaender euer heim ist die hölle
Kein unterschied ob istanbul oder kölle

İgnorante ungeheuer folgen diesen sitten
Der schrei nach justiz stop ! Genug gelitten
Köpfe aus dem mittelalter verdienen die zerstörung
Nur im gefaengnis bekommst du die belohnung

Söz: Sami Dündar & Fuat Ergin
Beste: Ercüment Vural

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erhan Kozan Sami Dündar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title