Haberler

Haksen: "2010 Memur ve Emekliler İçin Zor Olacak"

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, 2010 Yılının Memur ve Emekliler İçin Zor Bir Yıl Olacağını İddia Etti.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, 2010 yılının memur ve emekliler için zor bir yıl olacağını iddia etti.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi yaptığı yazılı açıklamada, memurlara 2010 yılının ilk altı ayda yüzde 2.5 ikinci altı ayında yüzde 2.5 olmak üzere kümülatif olarak yüzde 5.1 zam yapılacağını anımsatarak, buna göre yeni yılda memur maaşında 30 TL artış olacağını ifade etti.

HAKSEN Başkanı Çivi, bu artışın memurun cebine girmeden elektrik, su, doğalgaz, ulaşım başta olmak üzere zamlarla fazlasıyla alındığını belirtti. Memura yapılan maaş artışının reel olarak sıfır olduğunu öne süren HAKSEN Başkanı Çivi, devletin memura yüzde 2.5 artış yaparken vatandaştan alınan harçlara yüzde 10 artış yaptığını kaydetti. Çivi, yeni gelen yılın eskisini aratacağını iddia ederek, memurları ve emeklileri zor bir yılın beklediğini sözlerine ekledi.(ANKA)

(ME/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title