Haberler

"Haklı" Şirketler Aranıyor

Güncelleme:

Şirketlere insan hakları eğitimi.

Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Sabancı Üniversitesi işbirliği, Hollanda Konsolosluğu İnsan Hakları Fonu desteğiyle "İş Dünyasında İnsan Hakları Kapasite Geliştirme Programı"nı başlatıyor. Proje, eğitim, uygulama rehberliği, iyi uygulama paylaşım konferansı ve raporu olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Sabancı Üniversitesi, "İş Dünyasında İnsan Hakları Kapasite Geliştirme Programı" isimli bir projeye başlıyor. Hollanda Konsolosluğu İnsan Hakları Fonu tarafından desteklenen projeye 25.000 Euro fon sağlandı.

İş dünyasında insan hakları konusunda bilinç artırarak, iyi uygulama örneklerini çoğaltıp değişime yol açmayı amaçlayan projenin hedef kitlesini Türkiye'de faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları oluşturuyor. Başvurular, www.haklimisiniz.org internet sitesi üzerinden 15 Ocak 2013 tarihine kadar kabul ediliyor.

Proje dört temel aşamadan oluşuyor. Projenin ilk aşaması çerçevesinde, "İş Dünyası ve İnsan Hakları Eğitimi"nin ikincisi 19-20 Ocak 2013'de İstanbul'da gerçekleştirilecek. 13-14 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenen eğitimlere Roche, Bilim İlaç, Anadolu Grup, Boyner, Morhipo gibi sektöründe lider kuruluşlar katıldılar. Katılımcılar, insan hakları konusunda duyarlı, kurum içinde bu konuda iyileştirmeler yapmayı hedefleyen şirketler arasından seçilecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitimlerde insan hakları tarihi, iş dünyasında insan hakları vaka çalışmaları ve iyi örnek paylaşımlarının yanı sıra katılımcıların şirket içinde insan hakları stratejisi geliştirmeleri için yol haritası paylaşılacak.

Projenin ikinci ayağını uygulama rehberliği oluşturuyor. "İş Dünyası ve İnsan Hakları" eğitimlerine katılan ve sunulan "İnsan Hakları Yol Haritası"nı bünyelerinde uygulamak isteyen şirketlere ücretsiz olarak uygulama rehberliği sağlanacak. Uygulama rehberliği; şirketlerde insan hakları stratejisi geliştirilmesi, iyileştirme planlarının uygulamaya konması ve iyi örnek uygulamaları geliştirilmesi konularını kapsıyor.

Projenin son aşamasında ise tüm katılımcıların, konuya ilgi duyan kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve akademik kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla bir nihai toplantı gerçekleştirilerek projenin çıktıları ve başarı hikayeleri paylaşılacak. Ayrıca, proje çıktılarını ve örnek vakaları içeren bir nihai rapor hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Hollanda Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title