Haberler

Hakkarili Kadınlar Taciz, Tecavüz ve Şiddete Karşı Yürüdü

Hakkari’de kadınlar, bölgede yaşanan taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Hakkari'de kadınlar, bölgede yaşanan taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Hakkari Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddete hayır" yürüyüşüne kadınlar tencere kapakları ve teflerle katıldı. Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bınevş Kadın Merkezi önünden toplanan kadınlar, ellerinde bulunan değişik pankartlar ve tencere kapakları ile teflere vurarak hastane kavşağına kadar yürüyüp geri döndü.

Burada konuşan Bınevş Kadın Merkezi üyesi Özgür Doğan, toplumun temel sorunu olan tecavüz, fuhuş, uyuşturucu ve şiddet olaylarına sessiz kalma" şiarı ile yürüyüş düzenlediklerini belirterek, "Toplumu çöküntüye uğratan, toplumun değerlerini yok eden, toplumun ahlakını bozan ve yozlaştıran olaylara karşı ortak tepki vermek için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Dünya genelinde olduğu gibi ilimizde de çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, tecavüz, taciz, fuhuş ve şiddet gittikçe artmaktadır. Aynı zamanda intihar ve cinayet olayları yaşanmakta ve suçlular aramızda dolaşmaktadır. Fuhuş, tecavüz, şiddet ve çocuk istismarı normal görülmekte, kamuoyuna yansımamaktadır. Tecavüz kültürüne sahip zihniyetler kadınlara ve çocuklara saldırmakta, tecavüz etmektedir. Ayni zihniyeti, aynı zalimleri biz kadınlar Irak'ta, Afganistan'da, Mısır'da, Tunus'ta, Roboski'de, Rojava'da ve Filistin'de gördük. Halklara kadınlara karşı uygulanan bu tecavüz ve işgal kültürü toplumları sömürgeleştirme politikasının bir parçasıdır. Erkek yapıyor, devlet sessiz kalıyor. Aynı zamanda devlet tecavüzü atlamakta ve seyirci kalmaktadır. Seyirci kalan bir sistem elbette ki kadını köleleştirmeye çalışmaktadır. Kadın bedenini kullanarak toplumun değerlerini yok etmeye çalışmakta ve bir toplumsal sorun oluşturup toplumu bir çıkmaza sürüklemektedir. Bu konuda tüm kadın mücadelesi veren demokrat ve insanım diyen herkesi bu tecavüz olaylarının karşısında sessiz kalmamaya ve bu vahşeti hesabı soruluncaya kadar tüm alanlarda tepkilerini göstermeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi DBP İl Eş Başkanı Av. Mustafa Miraz Çallı, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel ve parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title