Haberler

Hakkarili Çocuklara Motosiklet Eğitimi

Güncelleme:

Hakkari'ye gelen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar ve beraberindeki eğitmenler,çocuklara motosiklet eğitimi verdi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'nün daveti üzerine Hakkari'ye gelen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar ve beraberindeki eğitmenler, Hakkari'de çeşitli okullarda okuyan ilköğretim çağındaki çocuklara motosiklet eğitimi vermeye başladı. Uçar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin hiçbir ilinde motosiklet pisti bulunmadığına dikkat çekerek ilk pisti Hakkari'ye yapacaklarını söyledi.

Hakkari'deki çocuklara motosiklet eğitimi vermek için kente gelen TMF Başkanı Uçar ve baraberindeki TMF Başkan Yardımcısı Hamit Dizman, Süleyman Demirel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda çalışmalarına başladı. Merkez ve ilçelerde 5 bin öğrenciye yaz sonuna kadar motosiklet eğitimi verileceği belirtildi. Uçar ve beraberindekiler, motosiklet sürmeyi bilmeyen öğrencilere önce kaskların nasıl takılacağını, daha sonra da araçları nasıl süreceklerini anlattı. Motosikletlere binen öğrenciler, okul bahçesinde tur atarak büyük mutluluk yaşadı.

HAKKARİ'YE MOTOSİKLET PİSTİ

İlk motosiklet eğitiminin Hakkari'den başladığını belirten Uçar, eğitim, antrenman ve yarış pisti projesi için kente geldiklerini belirterek federasyon olarak Hakkarili gençlerin ve çocukların motor sporları üzerine eğitim alabilecekleri bir alan oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Uçar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin hiçbir kentinde bulunmayan motosiklet pistini Hakkari'ye yapacaklarını da belirterek pistin 12 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını kaydetti. İlk motosiklet eğitimine Hakkari'den başladıklarını da belirten Uçar şöyle konuştu:

"Nisan ayında başlatmış olduğumuz bu programımız yaz sonuna kadar devam edecek. Yaklaşık 5 bin çocuğumuza motosiklet sürmeyi, motosiklet sporunu sevdirmeyi ve bu işi öğretmeyi hedefledik. Yaz sezonu sonunda da arzu eden çocuklarımızı, motosiklet öğrenen ve bu konuda sporcumuz olan lisans alan çocuklarımızı da İzmir yarış pistinde misafir etmeyi düşünüyoruz. Amacımız motositlet kültürünü Türkiye genelinde yaymak ve Hakkarili çocuklara da burada bu hizmeti vermiş olmak. Bizim hedefimiz 5 metre genişliğinde ve 500 metre uzunluğunda bir karting, süpermoto pisti ve pistin ortasında yaklaşık 300 metrelik bir motokros parkuru oluşturmak. Buradan motor sporlarına sevdası yayılsın istiyoruz. Bu etkinliğimizin barış sürecine de dek gelmesi güzel bir tevaffuk oldu. Biz bu organizasyonu 3 yıldır gerçekleştiriyoruz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise TMF'nin hayata geçireceği proje için Hakkari'yi tercih etmesinin önemli olduğunu ifade etti. Eğitime katılan çocuklara Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun resminin üzerinde bulunduğu broşörler ve kurşun kalemler verildi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Bekir Yunus Uçar Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title