Haberler

Hakkari Şehidinin Evinin Önüne Çeşme Yapıldı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki patlamada 4 askerle birlikte şehit düşen 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Kamil Yelmen anısına, Adana'daki evinin önüne yaptırılan çeşme törenle açıldı.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki patlamada 4 askerle birlikte şehit düşen 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Kamil Yelmen anısına, Adana'daki evinin önüne yaptırılan çeşme törenle açıldı.

Şehit Astsubay Çavuş Kamil Yelmen'in Adana'da oturan annesi Fedai Yelmen, Namık Kemal Mahallesi'ndeki evlerinin önüne oğlu için çeşme yapılmasını istedi. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi, anne Fedai Yelmen'in isteğini yerine getirerek evinin önüne çeşme yaptırdı. Çeşmenin açılış törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar'ın yanı sıra şehidin ailesi ve kent protokolü katıldı. Törende konuşan Başkan Sözlü, ülkede huzur ve barışın devam etmesi için ödenen ağır bedellerin farkında olduklarını vurgulayarak, "Şehitlerimiz bizim şerefimizdir, onurumuzdur. Muhakkak ki onların hafızalardaki yerini korumak gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

'BEDEL ÖDENMESİ GEREKİYOR'

Vali Mahmut Demirtaş da Adana'nın şahadet noktasında cömert bir kent olduğunu belirterek, "Bu ülkeyi korumak, bu ülkeyi muhafaza etmek kolay değil. Bir bedel ödenmesi gerekiyor ve bu bedeli de her gün ödüyoruz. En kısa zamanda bu terör örgütlerinin sonu gelecektir" diye konuştu.

Şehidin annesi Fedai Yelmen, çeşmenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve Vali Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş'a sarılarak ağladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şehidin ailesi, çeşmesinden su içti, İl Müftüsü Arif Gökce de dua etti.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Hüseyin Sözlü Şemdinli Çeşme Politika Güncel Haberler

title