Haberler

PKK'nın Bölge Sorumlusu Andok'un Cenazesinde Olaylar Çıktı

Güncelleme:

Hakkari-Çukurca Karayolu'nda dün çıkan çatışmada öldürülen örgütün sözde bölge sorumlusu Barış Tekçe'nin cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında olaylar çıktı.

Hakkari- Çukurca Karayolu'nda dün çıkan çatışmada öldürülen örgütün sözde bölge sorumlusu 'Andok' kod adlı Barış Tekçe'nin cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında emniyet müdürlüğü önünde olaylar çıktı. Polis havaya ateş açarken, çok sayıda kişi, emniyet müdürlüğü ve çevrede bulunan zırhlı polis araçlarına taş attı.

CENAZESİ KALABALIK GRUP TARAFINDAN HASTANEDEN ALINDI

Hakkari-Çukurca Karayolunda dün saat 09.00 sıralarında bir grup PKK'lının yolu iş makinaları ile kazıdıklarını tespit edilmesini ardından bölgeye operasyon yapıldı. Hava destekli yapılan operasyonda helikopterden açılan ateş sonucu örgütün Kavaklı Bölge Sorumlusu 'Andok' kod adlı Barış Tekçe ağır yaralandı. Bölgedeki diğer PKK'lılar tarafından götürülen ancak yolda öldüğü belirtilen Tekçe'nin cenazesi aille ve MEYA-DER yetkilileri tarafından Bugün Hakkari'ye getirildi. Tekçe'nin cenazesi burada da Hakkari Devlet Hastanesi morguna alındı. Yapılan otopsini ardından Tekçe'nin cenazesi kalabalık tarafından hastane morgundan alınarak toprağa verilmek üzere mezarlığa götürüldü.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI, BİR ÇOK KİŞİ DE ZIRHLI ARAÇLARA TAŞ ATTI

Kalabalığın Dağgöl Mahalles'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü önünde geçtiği sırada HDP ve DBP'li yöneticiler de emniyet müdürlüğü önünde önlem alarak kapıda bekleyen zırhlı aracın binanın bahçesine alınmasını istedi. Bu sırada ise gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik üzerine polis havaya ateş açarken, bir çok kişi de emniyet binası ve zırhlı araçlara taş atmaya başladı.

KALABALIĞA GÖZ YAŞARTICI BOMBA

Ortalığın bir anda karıştığı Dağgöl Mahalesi'nde ve Emniyet Müdürlüğü çevresinde tedbir alan polisler kalabalığı gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kulanarak dağıtmaya çalışırken, bir grup da taş atarak karşılık verdi. Bu arada, Tekçe'ni cenazesi ise başka bir grup tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Tekçe'nin cenazesi, Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser Mezarlığı'nda toprağa verildi. Olayların halen yer yer devam etitği Hakkari kent merkezinde bir çok kişi de atılan gazlardan etkilendi.

BDP VE HDP'Lİ YÖNETİCİLER DE CENAZEDE

Bu arada Tekçe'nin cenazesine aralarında Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, BDP ve HDP'li yöneticiler ile kalabalık bir grup katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kavaklı Çukurca Hakkari Güncel Haberler

500

Yorumlar (419)

murat özdemir:

bir kürt olarak hiç üzülmedim doğrusu. katledenler katledilirler doğanın kanunu budur. bizler yıllardır sürdürülen bu iğrenç savaştan çoktan bıktık usandık . ey hdpkk sizlere sesleniyorum yeter artık kürtlerin bir kısmını temsil ediyor olabilirsiniz fakat büyük bir kısmınıda temsil etmiyorsunuz benim gibi düşünen binlerce kürt var ve sizden nefret ediyoruz o kanlı elinizi lütfen yakamızdan çekin artık. şunu bilinki bin yılda geçse sizi bu haliniz ile kabul etmiyeceğiz .

97
21
yanıtYanıtla
SANA NE!:

BİR KÜRT OLARAK SANA AYNEN KATILIYORUM KARDEŞİM

yanıt13
yanıt1
atilla:

dogru

yanıt15
yanıt1
DOGRULARI YAZIN:

HDP yüzde 90 oy Aldi neredeyse hepsini almis birde Benim Gibi cogunluk diye yazmissin kafadan sakat oldugun kesin herhalde

yanıt7
yanıt13
Ülkücü kürt:

Simdi cehennemin bolge sorumlusu.

104
13
yanıtYanıtla
Azem:

Kimin cennete kimin cehenneme gideceğine sen mi karar veriyosun. Sana göre vatan haini bana göre zulme başkaldırmış direnişçi.

yanıt1
yanıt14
AVRUPALI:

Dunyanin hic bir ulkesinde teroristin cenazesi verilmiyor, turkiyede adamlar hastaneden aliyor ve gezdiriyor ve olay cikartiyor ve gomuyor kahraman sehidmis gibi, akp turkiyeyi nekadar aciz bi ulkeye cevirdi.

66
26
yanıtYanıtla
arslan:

çünkü türkiye 13 yıldır pkk perestler tarafından yönetiliyor

yanıt7
yanıt4
koy delisi:

sorunda bu ya , , , , oluye saygimis, , , , onlar diriye saygi gosterdilermi

yanıt9
yanıt0
UĞUR:

Hdpliler tam kadro cenazedeydi hdp pkkdır zaten

73
19
yanıtYanıtla
Tüm 419 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title