Haberler

Hakkari'nin Kadın Başkanından Çöp Denetimi

Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, kentin çöplerinin döküldüğü bölgede inceleme yaptı.

Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, kentin çöplerinin döküldüğü bölgede inceleme yaptı. Özellikle kömür küllerinin Zap Deresi'ne dökülmesine tepki gösteren Başkan Hatipoğlu, bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Hakkari'nin yeni Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, yardımcısı Nurullah Çiftçi ile birlikte çöp denetimine çıktı. Yapılan çöp temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Hatipoğlu, Çukurca yolu üzerindeki çöp toplama merkezine gitti. Yol boyunca Zap Deresi'ne kaloriferlerden çıkan kömür küllerinin döküldüğünü gören Başkan Hatipoğlu, bu duruma tepki gösterekek Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar'dan bilgi aldı.

"YARDIM KÖMÜRLERİ SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR"

Çevre kirliliği konusunda duyarlı olduklarını belirten Başkan Hatipoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan yardım kömürlerinin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Kömürlerin çevre kirliliğine de yol açtığına dikkat çeken Hatipoğlu, "AKP'nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma adı altında işe yaramayan bir politikası var. Sağlığı tehdit eden kömürleri dağıtıyorlar. Bu kömürlerden çıkan küllerde resmi kurumlar ve vatandaşlar tarafından Zap Deresi'ne dökülüyor. Bunun önüne geçeceğiz. Çevre temizliği konusunda herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Bizim katı atık konusunda projemiz var. Devlet yetkilileri projelerimizi erken çıkarırlarsa çöp sorunu da kalmayacak. Hükümetin bize karşı farklı politikaları var. Ama biz inadına direnip çalışmalarımıza hız vereceğiz. Ayrıca ilimize doğal gaz gelmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilek Hatipoğlu Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title