Haberler

Hakkari'de Yapılan Operasyonda 7 Kişi Gözaltına Alındı

Hakkari'de GEÇEN AY VURULAN POLİSİN TELSİZDEN YARDIM İSTEĞİ KAMERALARA YANSIDI.*Hakkari polisi yaptığı operasyonla 7 kişiyi gözaltına aldı.çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.cenazesinde çıkan olaylarla ilgili yapıldığı belirtildi.tespit edildiği...

Hakkari'de polisin yaptığı operasyonda erken nevruz kutlaması ve bir bölücü örgüt üyesinin cenazesinde çıkan olaylarla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar arasında uzun namlulu silahla 3 polisin yaralanması olayına karışan zanlılarında bulunduğu belirtildi. Çıkan olaylarla ilgili polis kamerasına yansıyan görüntülerde, yaralanan bir polisin merkezi anons ederek 'Efendim, ikimiz de yaralandık, silahlı saldırı, kurşun geldi. Arkadaşımız bacağından vuruldu. Ben de elimden vuruldum. İvedi ambulans gönderin? demesi dikkat çekti.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, izinsiz 20 Mart'taki izinsiz erken Nevruz gösterisinde ve 30 Mart'taki bir örgüt mensubunun cenazesi esnasında çıkan olaylarla ilgili 31 Mart'ta düzenlenen operasyonla 7 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan açıklamada, gözaltına alınan zanlıların, PKK/KCK terör örgütünün sözde silahlı kanadı olan Halk Savunma Güçleri (HPG)'nin alt kolu olarak oluşturulan Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, zanlıların güvenlik güçlerine, vatandaşlara ait işyerlerine, öğrenci yurtlarına,kamuya ait bina ve lojmanlara taşlı sopalı ve molotoflu saldırı yapan silahlı ve bombalı saldırı yaparak 3 polisin yaralanmasına karıştığı belirtildi.

Polis açıklamayla birlikte olaylarla ilgili görüntüleri de paylaşırken, kameralara yansıyan görüntülerde, Yüksekova'da toplanan bölücü örgüt yandaşı kalabalığın arasından geçen çevik kuvvete ait Toma aracına, gurubun taş, sopa, molotof ve havai fişeklerle saldırdığı görülüyor.

EKİPLERİMİZE YÖNELİK SİLAH SESLERİ VAR

Görüntülerde polis müdürünün yaptığı anonsta 'Ekiplerimizin dikkatine kalabalık arasında ekiplerimize yönelik silah sesleri var. Bu konuda duyarlı olacak ekiplerimiz, her hangi bir şekilde hedefi tam görmedikçe, her hangi bir silah kullanımı olmayacak. Kalabalığa dikkat edip, ekiplerimiz tedbirli olsunlar. Tamamen kendilerini zırhlı araçların içerisinde muhafaza edecekler.?deniyor.

ARKADAŞIM AYAĞINDAN VURULDU BEN ELİMDEN VURULDUM

Telsiz konuşmalarında bir polis memuru emniyetin haber merkezine telsizle anons yapıyor. ve vurulduklarını bildirerek ambulans istiyor. Telsizde ilk anonsu anlaşılmayan polis ikinci anonsunda 'Efendim, ikimiz de yaralandık, silahlı saldırı, kurşun geldi. Arkadaşımız bacağından yaralandı. Ben de elimden vuruldum.?diyor. Telsiz konuşmaları ' ivedi ambulans gönderin' sözleriyle son buluyor.

OPERASYONDA EL 1 BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Görüntüler'de zanlılara yönelik yapılan özel harekat polisinin de katıldığı operasyon da yer alırken o operasyona, ele geçirilen 1 el bombası dikkat çekiyor. Emniyet tarafından yapılan açıklamada el bombasının saldırı tipi el bombası olduğu belirtilirken el bombası dışında, 2 tabanca, 4 şarjör, 45 fişek, 1 av tüfeği ve çok sayıda yasadışı olaylarda kullanılan kıyafet ve malzeme elde edildiği belirtildi.

Bu arada gözaltına alınan 7 kişiden 6'sıı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title