Haberler

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Müdahale: 2 Gözaltı

Hakkari'de izinsiz yürüyüşe müdahale: 2 gözaltı Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - HAKKARİ'de HDP ve DBP'li bir grup, bölgedeki sokağa çıkma yasaklarını protesto için gösteri yapmak istedi.

Hakkari'de izinsiz yürüyüşe müdahale: 2 gözaltı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - HAKKARİ'de HDP ve DBP'li bir grup, bölgedeki sokağa çıkma yasaklarını protesto için gösteri yapmak istedi. İzinsiz gösteriye müdahale eden polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

Protesto eylemi için HDP il binası önünde toplanan, aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi Bulvar Caddesi üzerinde yürümek istedi. Ancak polis yürüyüşe izin vermeyerek grubun dağılması uyarasında bulundu. Uyarılara rağmen grup yürümekte ısrar edince, polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bombayla müdahele etti. 2 kişi gözaltına alındı.

Ardından dağılan grup yeniden bir araya gelerek bu kez geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan HDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Asım Özcan, eylemlerinin engellenmesinin hukuksuzluk olduğunu iddia etti. Özcan, "Biz sokağa çıkma yasaklarını demokratik bir şekilde protesto etmek istedik. Ancak siyasi iktidarın yasağıyla karşı karşıya kaldık" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title