Haberler

Hakkari'de Hdp Seçim Kutlaması Yaptı

Hakkari'de HDP seçim kutlaması yaptı HDP'nin Türkiye barajını aşarak yüzde 13.1 oy alması ve meclise 80 milletvekili göndermesi Hakkari'de binlerce kişi tarafından halay çekiyerek kutlandı.

Hakkari'de HDP seçim kutlaması yaptı

HDP'nin Türkiye barajını aşarak yüzde 13.1 oy alması ve meclise 80 milletvekili göndermesi Hakkari'de binlerce kişi tarafından halay çekiyerek kutlandı. Belediye önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, yerel sanatçıların söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek HDP'nin seçim zaferini kutladı. Yöresel kıyafetlerle sahneye çıkıp halkı selamlayan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, HDP'nin Türkiye genelinde önemli bir zafere imza attıığını, HDP'nin bu zaferinin Tayyip Erdoğan'ı derinden üzdüğünü söyledi. Irmak, Kobani düştü düşecek, Kürt sorunu diye bir şey yoktur diyen Cumhurbaşakı Erdoğan seçim sonuçlarını görünce acaba kaçak sarayında ne yapıyor. Türkiye'deki bütün halklar, Erdoğan'a en güzel cevabı sandıkta verdi. Kürtler de diyor ki, bizim için Erdoğan diye bir şey yok. Bizim için barış ve kardeşliğin simgesi olan HDP var. HDP yeni yaşam projesiyle tüm halkların umudu oldu. Bizim bu zaferimiz ümit ediyoruz ki şu an İmralı cezaevinde yatan Kürt halkak önderi sayın Abdullah Öcalan'ın özgür kalıp aramıza dönmesine, bu mücade uğrunda canlarını feda eden dağdaki gerillalerin gelip aramızda böyle coşmasına ve zindandaki tutukluların serbest kalmasına vesile olur dedi. Yapılan konuşmaların ardından belediye önündeki kalabalık halaylar çekerek kutlama yaparken, zaman zaman da hava fişekler patlatıldı. Kutlamaların akşam saatlerine kadar sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title