Haberler

Hakkari'de Esnaf ve Stk Temsilcileri Darbeye Karşı Yürüdü

Hakkari'de, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde bir araya gelen esnaf ve bazı STK temsilcileri, darbeye karşı yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Hakkari'de, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde bir araya gelen esnaf ve bazı STK temsilcileri, darbeye karşı yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Hakkari TSO binası önünde bir araya gelen ve aralarında TSO Başkanı Servet Taş, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, esnaf ve bazı STK temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişi, 'Darbeye hayır', ' Hakkari uyuma, iradene sahip çık' sloganlaır atıp Bulvar Caddesi'ne yürüdü. Tekrar geldikleri yöne geri dönen kalabalık grup, TSO binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan TSO Başkanı Servet Taş, 15 Temmuz günü karanlık güçler tarafından ülkenin birlik, beraberlik ve demokrasiye yapılan darbe girişimi, herkesi derinden sarstığını belirtti. Taş, şöyle konuştu:

"Demokrasi kutsal ve en yüce bir yönetim şeklidir.Halkın iradesidir. İktidarlar, yönetimler halkın iradesiyle belirlenir. Ülkemize, demokrasimize, ekonomimize  ve hükümetimize yapılan bu darbe girişimini asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi kabul etmemiz ve tanımamız mümkün değildir. Geçmişte yaşanan darbelerin ülkemize ve milletimize verdiği tahribat herkesçe bilinmektedir. Hakkari olarak, milletçe dimdik duracağız. Demokrasiyi savunmalıyız, demokrasiden yanayız, demokrasi halkın iradesidir. Bizler, Hakkari olarak bu hukuksuz, kanunsuz ve bir çok insanımızın ölmesine ve yaralanmasına neden olan darbe girişimini ve bu hayal prestleri şiddetle kınıyoruz."

Taş, darbeye karşı bugün akşam da sabahlara kadar ayakta olacaklarını, bu nedenle bütün Hakkari halkının aksam saat 22.00 itibariyle kent merkezindeki Bulvar Caddesi'ne darbe nöbetine katılması çağrısında bulundu.

VALİ TOPRAK'A DESTEK ZİYARETİ'

Açıklamanın ardından grup, Hakkari Valilği'ne giderek Vali Cüneyit Orhan Toprak'a destek ziyaretinde bulundu. Polis araçları Valilik binası önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Keskin Durankaya Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title