Haberler

Hakkari'de 74 Bin Öğrenci Eğitim ve Öğretime Başladı

Güncelleme:

Hakkari'de 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Hakkari'de Şehit Selahattin İlköğretim Okulunda düzenlenen törende öğrenciler halay çekerek yeni öğretim yılını kutladı.

Törende konuşan Vali Yakup Canbolat, yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğinin, aklı ve zekası olduğunu belirten Canbolat, şöyle konuştu:

"Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de bu özellikleri sizlere kazandırmak için burada. Hepimizin görevi sizleri, yarınlara yararlı birer insan olarak yetiştirmek. Dili, dini, mezhebi rengi ve ırkı ne olursa olsun tüm çocuklarımızı ve yurttaşlarımızı eşit görme anlayışını siz öğretmenler yerleştiriniz. Farklılıkları birer ayrılık ve eksiklik olarak görmek yerine, bunları birer güzellik ve zenginlik olarak görmeyi kazandırınız. Üstünlüğün ancak ve ancak çok çalışmaktan, hakka ve halka hizmet etmekten geçtiğini benimsetin. Siz öğretmenler yol göstericisiniz, birer meşalesiniz. Kendiniz erirken, öğrencileriniz aydınlattığınız yolda emin adımlarla yol alacaklardır."

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise eğitim öğretim dönemi öncesi kentteki 40 okulun onarıma, 1 okulun ise güçlendirme kapsamına alındığını söyledi.

Daha modern ve kaliteli bir eğitim ortamı sunmak için temel eğitimde 24 okulun inşaat çalışmalarının ise devam ettiğini belirten Kurtaran, "Bunların bir kısmı bitme aşamasında bir kısmı ise önümüzdeki yıl bitecek şekilde planlandı. Bunların bitimi ile 204 dersliğe sahip olacağız. Orta öğretimde 15 okul ve 15 lisemizin inşaatı devam etmekte. Bunların bitimiyle Hakkari 320 orta öğretim dersliği kazanacak. İlimiz genelinde toplam 8 pansiyonun inşaat işleri devam ediyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerce şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Öğrenciler çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekerek yeni eğitim ve öğretim yılını kutladı.

Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fatih Başak, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Kurtaran Hakkari Politika Güncel Haberler

title