Haberler

Hakkari'de 3 Bin 487 Rakımlı Sümbül Dağına Zorlu Tırmanış

Hakkari'de Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında, aralarında ABD'li bir dağcının da bulunduğu 6 kişilik ekip, bir yıldır güvenlik nedeniyle çıkılmasına izin verilmeyen 3 bin 487 rakımlı Smübül dağına tırmanış yaptı.

Hakkari'de Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında, aralarında ABD'li bir dağcının da bulunduğu 6 kişilik ekip, bir yıldır güvenlik nedeniyle çıkılmasına izin verilmeyen 3 bin 487 rakımlı Smübül dağına tırmanış yaptı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, dağcılalar Emin Noyan, Ankaralı Tarık Bünyamin Kaya, Adanalı Deniz Eroğlu ve ABD'den gelen Beryan Keith'den oluşan 6 kişilik dağcı, bir yıldır güvenlik nedeniyle çıkılamayan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağına tırmanış gerçekleşdirdi. Yaklaşık 2 kilometresi karla kaplı olan Sümbül Dağı'na tırmanan dağcılar, konaklayacakları ilk kamp yerine 10 saatte ulaşabildi. Burada çadırlarını kurup iki gece geçiren dağcılar, ücüncü gün zirve yaptı. Dağcılar Sümbül'ün zirvesinde kahve içme keyfi yapıp, Hakkari'yi kuş bakışı gören zirvede gece ve gündüz fotoğrafları çekti.

AMAÇ TANITIM

Ankara'dan gelen dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Sümbül'e tarmanmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek, Hakkari'de bundan sonra yapılacak tüm faaliyetlere de katılacağını söyledi. ABD'li Dağcı Bryan Keith ise ilk kez geldiği Hakkari çevresindeki dağlarına hayran kaldığını belirtti. Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç, amaçlarının Hakkari'nin doğal güzellilerini ve dağlarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu, bu nedenle bu tür faaliyetlere önem verdiklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Bünyamin Kaya Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title