Haberler

Hakkari'de 1 Mayıs Halaylarla Kutlandı

Hakkari'de, Kamu Emekçileri Konfederesyonu'na bağlı (KESK) Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlenen ve kentteki STK'ların da destek verdiği 1 Mayıs, halaylar çekilerek kutlandı.

Hakkari'de, Kamu Emekçileri Konfederesyonu'na bağlı (KESK) Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlenen ve kentteki STK'ların da destek verdiği 1 Mayıs, halaylar çekilerek kutlandı. Programa katılan HDP Hakkari Milletvekili adayı Nihat Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirip, çözüm sürecinin devam edeceğini söyledi.

Pehlivan Mahallesi'nde bulunan Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen yüzlerce sendika üyesi, hastanenin karşı tarafında bulunan boş alanda toplanıp, Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek kutlamalara başladı. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP Hakkari 2'nci sıra Milletvekili adayı Nihat Akdoğan, DBP Hakkari il Eş Başkanı Musa Çiftçi, HDP Hakkari il Eş Başkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel kentteki STK telsilcileri üniversite öğrencilerinin katıldığı kutlamalar daha sonra yürüyüşle devam etti. Çağdaş Gazateciler Derneği Hakkari Temsilciliği de üzerinde 'Özgür basın susturulamaz' yazısı bulanan pankartla katılarak, yürüyüşe destek verdi.

STK'lar adına KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Cemal Balıkesir'in ardından, HDP Hakkari 2'nci Sıra Milletvekili adayı Nihat Akdoğan bir konuşma yaptı. Akdoğan, 'Kürt sorunu yok' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Akdoğan, "Peki sorarlar adama iki yıldır Kandil ile İmralı arasında bu gel gitler neydi. Bu süreç niye başladı. Biz bunun hesabını soracağız. Çözüm sürecini biz devam ettireceğiz. AKP olsa da olur, olmasa da olur. Biz AKP hükümetine muhtaç değiliz, ihtiyacımız da yok. Başka bir parti de olsa biz çözüm sürecini sonuca götüreceğiz. O nedenle onların bütün provokasyonlarına biz sağduyumuzla karşılık vereceğiz. Ağrı Diyadin'de yapmak istedikleri o provokasyonları nasıl boşa çıkartırsak, biz aynısı Hakkari'den de bekliyoruz. AKP'nin gidişi yakındır. Tansu Çiller nasıl gittiyse bu da öyle gidecek. Türkiye halklarından tek istiğimiz barış, özgürlük ve sağduyudan yana olan HDP'ye 7 Haziran seçimlerinde deste vermeleri. O gün AKP'ye diyeceğiz ki 'hadi yolun açık olsun' "dedi.

Baraj sorunlarının olmadığını da belirten Akdoğan, meclise gittiklerinde hesap soracaklarını, işçiye emekçiye bunun sözünü verdiklerini söyledi. Yapılan konuşmalardan sonra ise Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP adayı Akdoğan işçilyerle birlikte kol kola girerek halay çekti.

Bu arada, Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinde de 1 Mayıs halaylarla kutlandı. KESK binası önünde bir araya gelen ve aralarında DBP ilçe Eş Başkanı, Cumhur Erdemir, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç, Hilal Duman HDP İlçe Eş Başkanları İmadettin Derin, Halime Şimşek İlçe yöneticileri ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu kalabalık buradan da 'Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Halkların Kardeşliği', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atarak belediye binası önüne kadar yürüdü. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nihat Akdoğan 1 Mayıs Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title